Sök

Simon Sköld bytte MMA mot fintech – nu fyller han kassan med nya miljoner

Powrsfintech

Simon Sköld, vd på Powrs. Foto: Press / TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Simon Sköld, Robert Eirfjells och Anders Wibloms startup Powrs har precis lanserat sin tjänst för säkra betalningar i Sverige. Nu har duon fyllt kassan med 4 miljoner kronor.

Den tidigare MMA-utövaren Simon Sköld har gett sig in i fintechbranschen med startupen Powrs där han är både medgrundare och vd. När Breakit uppmärksammade bolaget i december 2021 var planen att lansera sin tjänst under det andra kvartalet 2022 men sedan dess verkar det som att den faktiska lanseringen har dröjt något.

Nu meddelar Powers nämligen att de har lanserat sin app i Sverige med en planerad lansering i Serbien senare i år. Själva tjänsten ska göra det möjligt för köpare och säljare att göra säkrare affärer när privatpersoner handlar av varandra online på marknadsplatser som exempelvis Facebook Marketplace. Genom Powrs app Vault ska pengarna från köparen hållas tills dess att denne har fått varan från säljaren. 

I samband med lanseringen har Powrs också tagit in 4 miljoner kronor i nytt kapital där befintliga och nya aktieägare har investerat. Entreprenören Arne Wallmon stod för hälften av pengarna, men även befintlig styrelse ska ha investerat. Ett annat namn som återfinns i Powrs ägarlista är den sommarpratsaktuella stjärnförfattaren Camilla Läckberg, som också är gift med just Simon Sköld.  

“Det är jätteroligt att vi nu har lanserat vår tjänst här hemma i Sverige och att vårt bolag attraherar professionella investerare trots tuffa ekonomiska tider. Vår primära marknad är Sverige och vi planerar att lansera flera tjänster under hösten.” säger Simon Sköld.

Även om Camilla Läckberg främst är känd för sina många deckarböcker så är det här inte första gången som vi på Breakit uppmärksammar författaren. 

Tillsammans med PR-konsulten Christina Saliba startade hon investmentbolaget Invest in Her, med målet att verka för en jämställd kapitalmarknad. Sedan skar det sig mellan de två profilerna och så sent som i April i år gick meningarna isär om Invest in Her ens var aktivt och skulle expandera till Mellanöstern eller inte.

Läs mer