Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Avanza satsar miljoner på Stock Republic: “Vi är väldigt stolta”

Rikard Josefson, vd Avanza och Fabian Grapengiesser, vd Stock Republic. Foto: Press

Häromdagen lämnade ett gäng profiler nätmäklaren – nu investerar dotterbolaget 15 miljoner i ett svenskt bolag.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Det händer mycket runt nätmäklaren Avanza. Nyligen var det tekniska problem med handeln via bolagets tjänst och bara häromdagen lämnade sparprofilen Nicklas Andersson, tillsammans med sju andra personer bolaget för Carnegie. 

Men det är inte bara strul och avhopp, på onsdagseftermiddagen damp det också ner ett pressmeddelande om att Avanzas dotterbolag Placera Media har investerat 15 miljoner i det svenska fintech-bolaget Stock Republic. Rundan är på totalt 30 miljoner och förutom Placera Media kommer pengarna från befintliga investerare och affärsänglar. 

Stock Republic utvecklar appar och tjänster för det som kallas social trading, alltså ett slags socialt nätverk för aktiehandel. 

“Vi är väldigt stolta över att ha Sveriges främsta sparplattform ombord”, både som kunder och investerare”, säger Fabian Grapengiesser, vd för Stock Republic.

Sedan årsskiftet driver Stock Republic Placeras aktieforum.

“I och med detta samarbete knyts Avanza närmare oss på ett väldigt positivt sätt och gör att vi kan fortsätta utveckla Avanzas plattform med nya spännande tjänster.”

Bolaget har redan fått fäste i Tyskland där de bland annat samarbetar med Commerzbank.

“Stock Republic har visat en imponerande utveckling, både i Sverige och internationellt”, säger Placera Medias vd Johan Kleis.

I investeringen ingår också att Placera får ensamrätt på Stock Republics produkter i Sverige.

“Det finns ett fantastiskt kunnande hos våra kunder och social trading är ett viktigt område för Avanza, säger Rikard Josefson som är vd på Avanza.  

“Våra kunder har också efterfrågat möjlighet att exempelvis jämföra sina aktieportföljer med andra.”

Stock Republic grundades 2019 och omsatte 2021 900.000 kronor med en förlust på 7,5 miljoner.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer