Sök

Esmailzadeh stärker upp – värvar nyckelpersoner från finansvärlden

Esmaeilzadeh HoldingEntreprenör

Saeid Esmaeilzadeh och Mouna Esmaeilzadeh.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Saeid Esmaeilzadehs holdingbolag förstärker i toppen. Bolaget värvar Mikael Ericson till ny finansieringschef och Charlotte Varre Kornborg till operativ chef.

Syskonen Saeid Esmaeilzadeh och Mouna Esmaeilzadeh var framgångsrika på varsitt håll innan de gick samman för att bygga upp Esmaeilzadeh Holding eller Ehab som det också kallas. Saeid Esmaeilzadeh är grundare, vd och majoritetsägare i den omfattande bolagsgruppen medan systern Mouna Esmaeilzadeh – medialt känd som hjärnforskare under namnet doktor Mouna – sitter på ordförandeposten.

När Breakit skrev om bolaget tidigare i våras var det i samband med att koncernen Lyvia, en viktig beståndsdel i Esmaeilzadeh Holding, siktade mot börsen. Mjukvarubolaget vill noteras inom de närmaste 18 månaderna, hette det. 

Nu är Esmaeilzadeh Holding aktuellt igen. Bolaget har gjort två stora värvningar. 

In kommer Mikael Ericson, tillförordnad finansieringschef, och Charlotte Varre Kornborg som tar rollen som operativ chef. 

Mikael Ericson kommer från flera ledande positioner i bank- och finansbranschen. Han har tidigare varit chef för Handelsbanken Capital Markets och som koncernchef för Carnegie Investment Bank. 

Även Charlotte Varre Kornborg har en bakgrund i finansbranschen. Hon var tidigare operativ chef på investmentbolaget CMI Group och private equity-bolaget PEQ Invest.

 ”Genom rekryteringen av Mikael Ericson och Charlotte Varre Kornborg stärker vi Ehabs organisation ytterligare och tillför kunskapskapital, både i finansieringsfrågor och till Ehabs roll som aktiva ägare”, säger Saeid Esmaeilzadeh.

 

Läs mer