Sök

Embracer vinstvarnar – skruvar ner med miljarder

Embracer GroupGaming

Lars Wingefors, vd Embracer. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Nu ger speljätten lite mer kött på benen.

Svenska spelbolaget Embracer har vinstvarnat för det fjärde kvartalet och kommer nu med ytterligare information. Koncernen skriver att det justerade rörelseresultatet för perioden väntas landa på 0,9 miljarder kronor. Det kan jämföras med det tredje kvartalet då bolagets justerade rörelseresultat låg på 2 miljarder kronor.

Sett till helåret väntas rörelseresultatet komma in på 6,35 miljarder kronor, vilket kan jämföras med prognosen som låg i intervallet 8,0-10,0 miljarder kronor. 

Embracer skriver att man faller kort på ett par miljarder framför allt beror på att de ”transformativa partner- och licensavtalen inte har slutförts”. 

I mars hamnade Karlstadbolaget, lett av Lars Wingefors, i skottlinjen. Embracer anklagades i flera blankarrapporter för att dölja den verkliga finansiella utvecklingen bakom förvärv. 

"De har köpt alla de här företagen och därmed går det inte att hitta deras organiska tillväxt hur som helst”, sa en investeringschef som blankat aktier i Embracer. 

Lars Wingefors slog ifrån sig kritiken i en intervju i Financial Times och menade att Embracers förvärvstrategi i själva verket ökar bolagets motståndskraft. 

Bokslutskommunikén 2022/23 kommer att publiceras i sin helhet den 24 maj 2023.

Läs mer