Sök

Padelappen Matchi fyller kassan – med över 50 miljoner

MatchiPadel

Daniel Ekman, Matchi. Foto: Press/TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Värderingen sjunker.

Racketbokningappen Matchi har nyligen gjort en nyemission på 52 miljoner kronor. Större delen av emissionen tecknades av grundaren och vd:n Daniel Ekman och den befintliga storägare Verdane. Även den befintliga storägaren Sprints Capital (Pierre Siri och Henrik Persson).

Matchis vd Daniel Ekman säger att emissionen är en del av den planerade finansieringen av bolaget. Matchi har de senaste åren växt mycket utanför Norden och då ofta via förvärv. 

“​​Pengarna går till bland annat earnouts av tidigare förvärv samt vidare nyutveckling som ska komma våra kunder till gagn”, skriver Daniel Ekman i ett mejl. 

Värderingen av bolaget låg på cirka 290 miljoner kronor exklusive det nya kapitalet och exklusive utestående optioner, enligt Breakits beräkningar. Daniel Ekman, som inte vill bekräfta värderingen, medger att det är lägre än vid föregående runda, men att det är en konsekvens av värderingarna i allmänhet har gått ner. Han påpekar även att värderingen spelar mindre roll när det handlar om en intern runda. 

“Värderingen var lägre än senast och speglar förändring i multiplar sedan början av föregående år. Fortfarande ej miljardbelopp, vilket vissa har sett som en självklarhet för oss men det lär dröja tills marknaden återhämtat sig och/eller vi har ökat omsättning”, skriver Daniel Ekman om värderingen.

Under räkenskapsåret som tog slut i april 2023 växte bolaget med cirka 25 procent avslöjar Daniel Ekman utan att ge några ledtrådar om resultatet. Årets dessförinnan omsatte bolaget 79 miljoner kronor och gjorde en förlust på cirka 30 miljoner, något du kan läsa om här

I Matchis bokningsystem finns nästan alla racketsporter representerade, men tennis och padel är de två största. 

“Padeln globalt är i fortsatt mycket stark tillväxt. Vi stöttar entreprenörer och föreningar över hela världen nu som i Chile, uppe på skyskrapor i Malaysia, och på olika orter i Australien”, skriver Daniel Ekman. 

Hur ser det ut vad gäller pickleball som trendar i flera länder? 

Det är ju enormt i USA med mycket hype och kommer säkert sprida sig över världen, precis som padeln exploderat i Europa och nu är på väg ut i världen inklusive USA”.

Missa inte när vi skickade iväg ett gäng Breakit-medarbetare för att testa just Pickleball – läs texten här.

Är du intresserad av nyemissioner i startup-bolag. Kolla in vårt flöde av alla nyemissioner i svenska startups här.

Läs mer