Sök

Bricknode förvärvas av norska Huddlestock

Backing mindsBricknodefintech

Sara Wimmercranz och Susanne Najafi på Backing Minds och Stefan Willebrand och Erik Hagelin på Bricknode. Foto: Press/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Börsaffär när Huddlestock tar över Skövdebolaget Bricknode.

Det First North-noterade fintech-bolaget Bricknode har köpts upp av norska Huddlestock. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Prislappen uppgår till ungefär 107 miljoner kronor och betalas helt och hållet i aktier (drygt 41 miljoner) från det förvärvande bolaget. 

Det är de operationella tillgångarna som förvärvas, men affären omfattar formellt alla aktier i bolagen Bricknode Software, Bricknode Platform och Bricknode Ltd. 

Bricknode har sin bas i Skövde. Bolaget erbjuder en molnbaserad infrastruktur som ska göra det enklare för företag att erbjuda olika finansiella tjänster. Noteringen skedde i slutet av 2021 med en teckningskurs på 21,80 kronor och ett börsvärde på 205 miljoner kronor. Idag har aktiekursen dalat till drygt 6 kronor och börsvärdet låg inför affären på drygt 60 miljoner kronor.

Största ägare inför affären var grundaren Stefan Willebrand med 28,4 procent av aktierna och toppchefen Erik Hagelin med 15,1 procent. Följt av Sara Wimmercranz och Susanne Najafis riskkapitalbolag Backingminds som satt på drygt 8 procent av aktierna i Bricknode och Robert Lempka med 6,9 procent av aktierna.

Vi skrev bland annat om när Backing Minds investerade i Bricknode i mars 2021. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer