Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Klara för Shift-final – här är de 10 team som går vidare

Till final: Manje Health, Southern Lights, Ballerpage, Mendy International, Watoto Arts, MeCovers, Leira, Zimify Group, Årsmöten.se och Hemavi. Stort grattis!

Juryn har stått inför tuffa val. Nu är det äntligen klart vilka stjärnor som går vidare till vår stora Shift-final den 14:e mars. Kolla in de 10 finalisterna här!

Julia Lundin

Julia Lundin

julia@breakit.se

Reporter

258 bolag sökte in till årets upplaga av Shift, där målet är att göra riskkapitalet tillgängligt för vassa entreprenörer i förort och landsort. 

Nu är de bara tio kvar. 

Favoriterna har varit många hos juryn och tyngden på de sökande har gjort det svårt att välja ut dessa tio.

Jurymedlemmar och investerare i Shift träffades under måndagskvällen på Breakits kontor på Tegnérgatan i Stockholm, och fick då reda på vilka som har gått vidare till final. Vinnarna har tagits fram genom att vår jury har fått sätta poäng och sedan enats.

Bra kvalité på både pitchar och pitch decks”, konstaterade jurymedlemmen Jens Nilsson, Shift-partner och grundare av investmentbolaget Nyvik.

Flera bolag har varit investeringsredo – klara att gå in i pitch med stora riskkapitalbolag.

Några har redan gjort en exit. Men sen är flera supergröna. Alla är otroligt duktiga”, sa Jimmy Jakobsson, Shift-partner och grundare av kommunikationsbyrån Ingager.

Nu väntar den stora finalen den 14:e mars på Norrsken. Där kommer entreprenörerna få pitcha inför några av Sveriges bästa startup-investerare. Miljoner ligger i potten! Dessutom ska stipendium delas ut. Ingen går därifrån lottlös.

Nyfikna på vilka som går vidare? Här nedan ser ni alla stjärnor. Stort grattis till er alla!

Manje Health

Grundare: Mafuta Persson och Max Ehle
Affärsidé: Manje Health är en digital plattform som gör kvalitetssjukvård tillgänglig på den afrikanska kontinenten. Med fokus på kroniska tillstånd inklusive cancer och diabetes, kan människor hitta kulturellt kompetent sjukvårdsinformation, kontakta specialistsjukhus och boka tider med läkare på bara några minuter. Det sparar tid och pengar och räddar potentiellt liv.

Southern Lights

Grundare: Felipe Gallardo och Anton Frisk
Affärsidé: Southern Lights kämpar för att ersätta fossila bränslen inom industri- och energisektorn genom att skala upp grön vätgasproduktion. De ger energiföretag möjligheten att snabbt och enkelt utvärdera energiprojekt genom att tillhandahålla ett kraftfullt digitalt verktyg för att designa, simulera och utvärdera projekt kring vätgasproduktion. Deras kunder kan därmed testa nya projektideer snabbare och effektivare för att skapa framgångsrika energiprojekt som minskar klimatutsläppen globalt. 

Ballerpage

Grundare: Tony Adu-Nyark och Robin Lund
Affärsidé: Ballerpage är en digital plattform som samlar alla verktyg unga fotbollsspelare behöver för att bli bättre och må bättre både fysiskt och psykiskt. Man kan till exempel delta i olika pass som webinarium med idrottspsykologer, träningspass med personliga tränare och fotbollstränare och inspirationssamtal med professionella fotbollsspelare.

Mendy International

Grundare: Senad Santic och Mustapha Timir
Affärsidé: Mendy har utvecklat en digital plattform som gör det enklare att beställa fastighetsservice och hantverkartjänster för hemmet. Genom att tillhandahålla en teknisk lösning gör de det möjligt för fastighetsskötare och hantverkare att effektivt bedöma och lösa problem i bostäder på distans.

Watoto Arts

Grundare: Fatma Guettou och Hamid Noroozian
Affärsidé: Ett impact-bolag som arbetar för att öka inkludering och hållbarhet i samhället. Grundidén till Watoto Arts kom av att se bristen av representation i leksaksbutikerna. När grundarna inte hittade dockor som representerade deras barn tog de saken i egna händer och började designa och skapa tygdockor som representerar alla barn. Meden kort produktionskedja som tillåter dem att tillverka säkra och högkvalitativa leksaker – samtidigt som de skapar sysselsättning till nyanlända sömmerskor. Dockorna kommer med en historia och ett uppdrag att skapa mer tolerans och förståelse.

MeCovers

Grundare: Giselle Esse Olsson, Karin Vangstad och Helena Levin
Affärsidé: Många kvinnor känner sig obekväma inför och under en gynekologisk undersökning. Den obekväma känslan grundar sig i det faktum att man känner sig utlämnad och naken, därför finns MeCovers gyn- och undersökningskjol som en lösning på problemet. MeCovers erbjuder sjukvården ett nytt perspektiv och patienten en ny valmöjlighet, att täcka det man behöver, när man behöver det.

Leira

Grundare: Berkeh Nasri
Affärsidé: Specialistklinik som förmedlar skalbar, evidensbaserad och heldigital psykologisk behandling av ADHD i alla åldrar – oberoende av tid och rum.

Zimify Group

Grundare: Mostafa Ismail, Yasin Mohamed och Adam Mohamed
Affärsidé: Zimify Group AB är ett innovativt edtechsbolag som med hjälp av AI-teknologi utvecklar skolplattformar med fokus på tillgängligt lärande. Den nylanserade Zappy™, är en digital läxhjälpsapp som ger elever möjlighet att få hjälp och stöd med sina läxor i realtid. När eleven stöter på problem med läxan kan hen enkelt ta ett kort på sin skoluppgift och skicka in det till en integrerad lärarplattform. Med hjälp av en inbyggd digital whiteboard kan undervisaren sedan skicka tillbaka ett lösningsförslag till användaren där både ljud och bild spelas in.

Årsmöten.se

Grundare: Nareg Mardirossian och Claes Dafgård
Affärsidé: Årsmöten ska digitalisera årsmöten för föreningar, organisationer och bolag samt sänka trösklarna för deltagande. Medlemmarna loggar in med BankID och röstar live eller i förväg på beslutspunkterna via sina mobiler. Parallellt med detta kan man ha ett videobaserat möte i till exempel Teams, Google Meet eller Zoom.

Hemavi

Grundare: Hazem Ashour, Pascal Dettwiler och Matthew Tsang
Affärsidé: Livet är för kort för eländiga rumskamrater – och det var därför Hemavi byggdes. Hemavi är en marknadsplats för samboende och delat boende. Genom att kombinera en egenutvecklad algoritm och förståelsen för mänsklig koppling matchar de rumskamrater som sannolikt kommer överens. De gör det möjligt för användare att få en glimt av deras potentiella rumskamraters personlighet, intressen, värderingar och livsstil och bedöma om de är rätt rumskamrater.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer