Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tar fejden till ny nivå – Nextory anmäler Storytel

Shadi Bitar, vd och grundare Nextory.

Nu ska myndigheten reda i tvisten mellan streaming-konkurrenterna.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Streamingkonkurrenterna Storytel och Nextory har legat i luven på varandra sedan förra året (läs här). Det handlar bland annat om att den större spelaren Storytel, som via sitt dotterbolag äger stora förlag som Norstedts, Rabén & Sjögren och Lind & Co, plockat bort alla sina titlar (vi snackar tiotusentals) på den konkurrerande tjänsten efter att parterna inte kommit överens om ersättningsnivåerna.

I höstas sa Nextorys vd:n och grundare Shadi Bitar att han övervägde att anmäla Storytel till Konkurrensverket. Nu har hotet blivit verklighet, skriver Dagens Industri

”Storytel är en dominerande aktör på den svenska strömningsmarknaden och de utnyttjar sin ställning genom att rikta orimliga ersättningskrav”, säger han. 

Konkurrensverket bekräftar för DI att man sedan i december driver en så kallad förstudie av anklagelserna.

Enligt Shadi Bitar har Storytel krävt en höjning av deras ersättning med 80 procent jämfört med tidigare nivåer och att alla aktörer i värdekedjan har påverkats negativt. 

Storytel vill inte kommentera ärendet men bekräftar för tidningen att man har kontaktats av Konkurrensverket. 

Bolagets kommunikationschef Olle Lidbom skriver till DI att man kommer vara behjälpliga på alla sätt för att ge myndigheten ”bästa möjliga beslutsunderlag”.

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app här.

Läs mer