Sök

Humble stiger på börsen efter uppköpsdiskussioner – som nu är avslutade

Humble GroupFoodtechBörs

Oskar Holmblad.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Humble stiger kraftigt på börsen under lille julafton.

På torsdagskvällen berättade foodtech- och tansborstbolaget att det blivit uppvaktat av en friare.

Humble steg med med 7-8 procent under den inledande handeln på Stockholmsbörsen på fredagen.

Bakom uppgången hittas ett pressmeddelande som bolaget skickade ut på torsdagen efter börsens stängning. I meddelandet berättar Humble att det blivit uppvaktat av en aktör som haft planer på att lägga ett bud.

“Humble Group har under hösten varit i långtgående diskussioner och process med ett internationellt riskkapitalbolagbeträffande ett potentiellt offentligt uppköpserbjudande avseende förvärv av samtliga aktier i Humble. Intressenten och vissa aktieägare i Humble har inte kommit överens om priset för det potentiella uppköpet och diskussionerna med intressenten har nu avslutats”, skriver Humble. 

Till saken hör att Humble har ett mycket svagt år bakom sig på börsen med en nedgång på nästan 70 procent. I samband med förra rapporten föll aktien brant efter att bolaget sagt att det måste fokusera på att förbättra kassaflödet och få ner skuldsättningen, ett ämne som tas upp i det senaste avsnittet av Breakits podd.

"Under året har vi haft ett fokus på strukturarbetet och att etablera en organisation som klarar av att stödja gruppens utveckling, där vi kommit långt i IFRS-konverteringen och har som målsättning att byta redovisningsstandard tidigt nästa år, vilket är en del av förberedelserna som krävs för att möjliggöra ett listbyte. Sammantaget ser vi fram mot 2023, där vi kommer fortsätta vinna marknadsandelar och prioritera att stärka koncernens kassaflöden och lönsamhet", säger Humbles vd Simon Petrén i torsdagens pressmeddelande. 

Läs mer