Sök

Go North får in nya miljoner – och nya storägare

Go northe-handel

Johan Hallenby, vd Go North. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Go North har tagit in ytterligare miljoner och denna gång får bolaget in ett par nya storägare.

Nu ska Göteborgsbolaget förvärva – ännu mer.  

De nya pengarna, 79 miljoner kronor, är andra omgången i den runda som startades tidigare under hösten och som i oktober resulterade i ett kapitaltillskott om 75 miljoner kronor

Och redan i somras fick bolaget in 225 miljoner kronor via en nyutgiven obligation. I den vevan berättade vd Johan Hallenby mer om affärsidén som kortfattat går ut på identifiera ganska små, oberoende handlare på Amazon och förvärva dessa. 

Den processen har resulterat i att koncernen nu består av 28 varumärken och fler ska det bli är budskapet från bolaget i och med det senaste kapitaltillskottet. 

“Pengarna från transaktionen kommer att användas för att förvärva de identifierade Amazon-varumärken som ligger i bolagets pipeline i det korta perspektivet och för att ytterligare stärka lönsamheten för varumärkena i den existerande portföljen”, skriver bolaget. 

Via den andra omgången i rundan som nu är helt avslutad får Go North in två nya storägare: Access Capital Partners och Qualitas Equity.

“Den transaktionen är ett starkt betyg för vår affärsmodell och gör att koncernen är redo att utnyttja spännande möjligheter för att förvärva identifierade Amazon-varumärken i vår kortsiktiga pipeline samtidigt som vi idag ser lägre konkurrens bland förvärvarna och förvärvsmultiplar på väldigt attraktiva nivåer”, säger Johan Hallenby.

Läs mer