Sök

Boozt störst bland e-handlarna – omsätter mest i Sverige

ApoteaEllose-handel

Thomas Ekman, avgående vd på Dustin och Herman Haraldsson, vd för Boozt.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Boozt har tagit över förstaplatsen från Dustin som Sveriges största e-handlare. Det visar en stor kartläggning från Market.

Branschsajten Market har granskat Sveriges 200 största e-handlare i en stor kartläggning. Den visar att det har skett förändringar i toppen det senaste året. Inte minst genom att den tidigare ettan Dustin har tappat sin ledning och sett sig omsprungna av Boozt. 

Just Boozt fick kritik tidigare i år när Breakit kunde avslöja både mobbing och trakasserier av anställda på bolaget. Flera vittnesmål avslöjade baksidan av bolagets e-handelssuccé. Boozt tvingades också lansera ett sparpaket strax innan sommaren – men levererade starkare siffror än väntat i november.

När Market granskar bolagens omsättning för 2021 visar siffrorna alltså att Boozt har tagit tronen i E-handelssverige med en omsättning på närmare 5,7 miljarder kronor.

Bolaget följs av ovan nämnda Dustin, Apotea, Mediamarkt och Ellos på topp fem. 

Hela topp tio på listan utgörs också av bolag som omsätter över 2 miljarder kronor.

Efter de fem största bolagen hittar vi i fallande ordning Mathem, Nakd, Bygghemma, Adlibris och Jollyroom. 

Enligt Market var tillväxten något lägre än e-barometerns helårssiffra på 20 procent men ändå nära på totalt 17,7 procent. För att ta sig in bland de 200 bolagen i Markets kartläggning krävdes under 2020 en omsättning på drygt 50 miljoner kronor. I år ligger gränsen på över 60 miljoner kronor i omsättning.

Läs mer