Sök

Dynamic Code tappar sin vd – letar ersättare

Dynamic CodeHälsa

Louise Nylén, lämnar som vd på Dynamic Code. Foto: Press/iStock

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Från rekordomsättning under pandemin till försäljningsras. Nu lämnar Louise Nylén rollen som vd för Dynamic Code.

Testbolaget Dynamic Code såg försäljningen explodera under pandemin, omsättningen för 2020 landade på hela 278 miljoner kronor och vinsten före skatt blev 112 miljoner kronor. Under 2021 hade omsättningen ökat till 366 miljoner kronor och vinsten var fortfarande hög (80 miljoner kronor).

Men bakom en stor del av försäljningen låg ett avtal med Folkhälsomyndigheten som 2021 stod för 86 procent av intäkterna. 

Sedan slutet av det första kvartalet i år har kontraktet med Folkhälsomyndigheten gått ut och försäljningen rasat. Intäkterna under det andra kvartalet blev bara 8,2 miljoner kronor, mer än hundra miljoner lägre än samma period förra året. Dessutom har rörelsevinsten vänt till en rörelseförlust på minus 37 miljoner kronor.

Nu meddelar Dynamic Codes vd Louise Nylén att hon lämnar sin roll i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Efter mycket moget övervägande har jag valt att anta en ny utmaning som var svår att tacka nej till. Min resa på Dynamic Code har varit både spännande och utmanande. Det är ett svårt val att lämna bolaget", säger hon.

Louise Nylén kommer att vara kvar som vd för Dynamic Code fram till och med det första kvartalet 2023. Under rekryteringen av en ny vd kommer bolagets finanschef Per Alnefelt att ta över vd-stolen.

"Vi har en stark organisation och en dedikerad ledningsgrupp som fortsätter vårt arbete framöver, samtidigt som vi nu letar vd till detta spännande uppdrag", säger Petter Lundström, styrelseordförande i Dynamic Code, i pressmeddelandet. 

Under 2022 planerade Dynamic Code en börsnotering, efter att ha misslyckats med försäljningen till Aegirbio. I juni i år meddelade bolaget att de lagt planerna på en börsnotering i byrålådan.

Läs mer