Sök

Combify tar in 25 miljoner – backas av Bonnier Ventures och Backing Minds

CombifyByggbranschen
Susanna Najafi, Alaa Alshaawa, Rim Alexandra Halfya och Sara Wimmercranz på Backing Minds. Foto: Press.

Susanna Najafi, Alaa Alshaawa, Rim Alexandra Halfya och Sara Wimmercranz på Backing Minds. Foto: Press.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Uppstickaren som vill förändra byggbranschen tar in nytt kapital och backas av tunga investerare.

"Enorm potential".

Så sent som i augusti förra året fyllde Combify på kassan med 10 miljoner kronor i riskkapital.

Nu är det dags igen. 

Nyligen stängde bolaget, som vill förändra byggbranschen, en runda på 25 miljoner kronor. BackingMinds och Bonnier Ventures, som varit med sedan tidigare, klev in med nytt kapital tillsammans med nytillkomna ägaren Mezolten AB. 

Enkelt förklarat har bolaget bygget en SaaS-plattform som via maskininlärning kan samla information om ett byggprojekt. 

“Vår plattform är unik med att samla alla Sveriges pågående detaljplaner och dessutom uppdateras informationen varje dygn. För våra kunder är det viktigt att snabbt få information om nya möjligheter och ingen annanstans ges denna samlade bild och möjlighet att filtrera utifrån projektfas, region eller kategori", säger medgrundaren Rim Alexandra Halfya, i ett pressmeddelande.

“Vi tror på Combify-teamet och vi ser verkligen värdet i är att även andra nischer än just fastighetsutvecklare kan använda tjänsten, exempelvis byggaktörer som kan se sökta bygglov för hitta nya jobb. Det finns så mycket utvecklingsmöjligheter av plattformen”, skriver Molly Kjessler, investerare från Mezolten AB.

Även Sara Resvik, vd på Backing Minds, kommenterar investeringen. 

“Combify är ett bolag med enorm potential. Byggbranschen släpar efter digitalt och att kunna erbjuda information på ett enkelt sätt till alla stakeholders som är involverade vid byggen är en möjliggörare för stark framfart för hela branschen”. 

Hon tar i samband med investeringen även plats i bolagets styrelse.

Under perioden augusti 2020 till juli 2021 omsatte Combify 1,3 miljoner kronor och resultatet efter finansiella poster landade på -2 miljoner kronor. Samma period under året innan omsatte bolaget 1,5 miljoner kronor och resultatet efter finansiella poster uppgick till knappt 1,1 miljoner kronor.

Läs mer