Sök

Ny ordförande i X Shore – Susanna Campbell slutar efter kort tid

XshoreElbåtar

Jenny Keisu och Susanna Campbell. Foto: Press / TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Elbåtsbolaget X Shore får en ny ordförande i form av EQT-rådgivaren Jon Roskill.
Susanna Campbell lämnar över klubban med hänvisning till det bistra finansklimatet och en tillhörande tidsbrist.

Jon Roskill har titeln “Senior Advisor” på EQT och har tidigare varit vd för mjukvarubolaget Acumatica. 

“X Shore är i en väldigt intressant fas på sin tillväxtresa och att vara en del av det steget, med större fokus på Nordamerika var en unik möjlighet jag inte kunde missa”, säger Jon Roskill i det pressmeddelande som bolaget skickat ut.

Styrelseproffset och investeraren Susanna Campbell blev ordförande i båtbolaget så sent som i början av det här året. Det blev alltså inte mer än cirka nio månader på positionen.

“Tiden som krävs som styrelseledamot rent generellt har ökat dramatiskt under de senaste månadernas finansiella turbulens. Det gör att jag har behövt se över antalet bolag jag är engagerad i”, citeras Susanna Campbell.

Hon lämnade nyligen ordförandeposten i den krisdrabbade e-handlaren Babyshop. Hon sitter i styrelsen i Northvolt, Kinnevik, H2 Green Steel, Indutrade och Estrid. Hon är därutöver ordförande i Network of Design som ägs av Altor och som i början av 2022 gjorde ett förvärv som Breakit uppmärksammade.

X Shore tar även in Stefan Krause i styrelsen. Han har och har haft ledande befattningar inom fordonsindustrin.

“Jag vill tacka Sanna för sin tid i styrelsen. Hon har bidragit oerhört mycket men jag kan samtidigt förstå hennes situation i nuläget som gör att hon måste lämna oss. Jag är samtidigt oerhört förväntansfull och tacksam för den nya superduon som vi nu får in i styrelsen genom Jon Roskill och Stefan Krause”, säger Jenny Keisu som är vd för X Shore.

LÄS MER: Jenny Keisu: “Nu sätter vi ordentlig press på båtmarknaden“

Läs mer