Sök

Två toppchefer lämnar Nakd: “Gemensamma beslut”

Nakde-handel

Oscar von Konow, tillförordnad vd Nakd och Sarah Krusell. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Nakd har en kämpigt år bakom sig, kantat av varsel, krympt värdering och hastiga vd-byten.

Nu lämnar två toppchefer e-handelsbolaget.

Breakits rapportering om Nakd under året speglar en stormig tid för e-handlaren: storförlust, grundaren lämnar vd-posten, nya vd:n lämnar snabbt och med kritik, sparpaket och ny finansiering baserad på slaktad värdering.

Nu kommer nya indikationer på att allt inte är frid och fröjd på den forna e-handelsstjärnan: två toppchefer lämnar skutan. 

Det handlar först och främst om Sarah Krusell som under det senaste halvåret haft titeln “Chief Commercial Officer”, det vill säga ungefär sälj- och marknadschef. 

“Inga kommentarer”, skriver hon i ett meddelande till Breakit. Hon vill heller inte kommentera vad hon ska hitta på yrkesmässigt nu. 

Lämnar efter bara 1 år

Avhoppet sker efter bara cirka tolv månader på bolaget. Förra sommaren rekryterades Sarah Krusell till Nakd från posten som marknadsdirektör på bettingbolaget Leo Vegas. 

“Det finns ett fantastiskt driv och engagemang på Nakd som jag hoppas kunna kanalisera från idéer till verklighet genom att bidra med erfarenhet och strategisk riktning”, sa Sarah Krusell i samband med hennes start på Nakd.

Hennes cv omfattar även uppdrag på Kappahl, Nelly och Gina Tricot. Hon var under perioden januari 2019 till januari 2020 vd för e-handlaren Horsemeup, ett bolag som försattes i konkurs i slutet av 2020. 

Den andra toppchefen som slutar är Sergio Visinoni, som sedan augusti 2021 varit teknikchef, eller Chief Technology Officer, på Nakd. Hans bakgrund omfattar bland annat chef- och utvecklingsposter inom Schibsted och då särskilt inom grenen som kallades “Marketplaces” och som har en bas i Barcelona. 

“Det är gemensamma beslut utifrån att vi fortsätter att fokusera vår organisation på vår kärnverksamhet och lönsamhet. Vi är tacksamma över vad Sergio och Sarah bidragit med till bolaget och att de varit med på vår resa", sms:ar Nakd:s tillförordnade vd Oscar von Konow

"Vi önskar båda allt gott framöver”.

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer