Sök

Hedvig säger upp personal: ”Rekryterat för en annan verklighet”

HedvigTechvarslen
Lucas Carlsén och Fredrik Fors, medgrundare av Hedvig. Foto: Press.

Lucas Carlsén och Fredrik Fors, medgrundare av Hedvig. Foto: Press.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Försäkringsutmanaren Hedvig är näst på tur i ledet av techbolag som minskar personalstyrkan.

Nu sägs 10 procent av de anställda upp, rapporterar Dagens industri.

”Vi har likt många andra rekryterat för en annan verklighet än den vi nu befinner oss i”, kommenterar vd:n Lucas Carlsén.

Ännu ett techbolag drar ned på personalstyrkan.

Försäkringsbolaget Hedvig säger upp drygt 10 procent, motsvarande 12 stycken heltidsanställda, rapporterar Dagens industri.

I ett mejl som uppstickaren har skickat till Di framgår det att uppsägningarna är en åtgärd till följd av de förändrade marknadsläget och för att nå lönsamhet snabbare.

”Vi har likt många andra rekryterat för en annan verklighet än den vi nu befinner oss i. Det har varit ett otroligt tufft beslut att behöva säga adjö till uppskattade och otroligt talangfulla kollegor”, skriver Lucas Carlsén, vd och medgrundare på Hedvig, till Di.

När Hedvig la korten på bordet för 2021 var det tydligt att året varit tufft. Årets resultat för försäkringsgruppen uppgick till minus 167 miljoner kronor. 

“Resultatet har främst påverkats av höga kostnader för marknadsföring samt för att utveckla den tekniska plattformen för att ytterligare förbättra kundupplevelsen”, heter det i rapporten. 

Hedvig har beskrivits som ett av Sveriges hetaste techbolag. Med siktet inställt på att förändra den föråldrade försäkringsbranschen grundades företaget 2018 av Lucas Carlsén, Fredrik Fors och John Ardelius

Läs mer