Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Svenska techbolaget backas med 160 miljoner – vill göra det lättare att upptäcka adhd

Carl Reuterskiöld. Foto: Press/TT

Medtechbolaget siktar på att omsätta 100 miljoner kronor: ”Spännande tillväxtfas.”

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Medtechbolaget Qbtech har utvecklat metoder för att stötta diagnosticering, behandling och uppföljning av personer med adhd. 

Det handlar om en kombination av kamerateknologi som mäter personens rörelsemönster och ett datorbaserat test som mäter impulsivitet och uppmärksamhet. 

Bolaget fick redan för tio år sedan FDA-godkännande på sitt test och finns i dag i 13 länder med kontor i Stockholm, Houston och London. 

Nu har bolaget tagit in motsvarande runt 160 miljoner kronor från norska riskkapitalbolaget Verdane i en nyemission.

DI har pratat med vd:n Carl Reuterskiöld som inte vill säga till vilken värdering som investeringen har gjorts till. Han säger däremot att bolaget nu går mot en omsättning på över 100 miljoner kronor nästkommande år.

”Qbtech befinner sig just nu i en väldigt spännande tillväxtfas.”

Vd:n säger att intresset för digital vård har fått ett uppsving i och med pandemin. Verdanes investering kommer att användas för att bredda produktportföljen och för att accelerera tillväxten på samtliga av bolagets marknader.  

Qbtech omsatte runt 35 miljoner kronor förra året med en förlust på mindre än 0,4 miljoner kronor.

Sedan grundandet för 20 år sedan har Qbtech tagit in runt 360 miljoner kronor, den senaste rundan inräknad. Familjen Gillberg är fortsatt huvudägare efter transaktionen. 

Läs mer