Fragbites två dotterbolag lanserar nytt Web3-spel – vill sälja NFT:er till spelare

Fragbite

Marcus Teilman. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Tar in 35 miljoner för att bygga sitt metaversum – nu lanserar Wagmi och Lucky Kat ett nytt Web3-spel.

Mobilspelsutvecklaren och esport-bolaget Fragbites dotterbolag Wagmi har ingått samarbete med förvärvade bolaget Lucky Kat för att lanserat en ny Web3-speltitel kallad Solcadia, Det framgår det av ett pressmeddelande.

Solcadia beskrivs vara ett play-and-earn community-baserat spel inom lantbruk. I spelet gör en blockkedjeteknik det möjligt för användarna att äga och handla föremål med sina NFT-karaktärer, heter det.

Wagmis in-game token Lucky ska användas som valuta i spelet som i övrigt är gratis att spela på mobil och dator.

"Jag är väldigt glad över att se hur snabbt vi för närvarande rör oss inom Web3. Solcadia kommer att bli ännu ett fantastiskt roligt spel som också kommer att ge oss möjligheten att sälja NFTs", kommenterar Fragbites vd Marcus Teilman.

I går skrev Breakit om hur Wagmi tagit in 35 miljoner genom att sälja in-game tokens, spelvaluta, till strategiska investerare. Valutan kan antingen användas inom bolagets spel eller trejdas på en decentraliserad handelsplats.

Miljonerna som bolaget tar in ska finansiera bolagets expansion i metaversum, Web3, vilket kan beskrivas som den revolution internet genomgår där allt mer bygger på blockkedjeteknik.

 

Läs mer