Sök

NHL-proffsen längtar efter padel i USA – och är beredda att öppna plånboken för att investera

Padel

Philip Siberg, medgrundare och ordförande i EEP Capital. Jacob Markström och Elias Lindholm som är med och investerar. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Nystartade EEP Capital vill investera i padelprojekt i USA och med sig har de NHL-proffs som Jacob Markström och Elias Lindholm.

Det går att diskutera hur het padeln egentligen är idag den 13 juli 2022, ungefär två och ett halv år sedan Breakit skrev den första artikeln om sporten som tog Sverige med storm under coronapandemin. 

Padelhallsbolaget PDL Padel United rapporterade exempelvis nyligen att de skulle lägga ned flera anläggningar. Det har talats om en överetablering av padelbanor på flera orter under året. 

Samtidigt berättade nyligen Magnus Alsterback, vd på Robin Söderlings e-handlaren RS Sports, att intresset på marknader som Norge och Finland var enormt stort, “Precis som det var i Sverige för två år sedan” enligt honom. Så helt omöjligt verkar det inte vara att göra affärer i padelbranschen.

Några som vill fortsätta att satsa på Padel är nystartade EEP Capital. Ett nytt investmentbolag som ska fokusera helt på den amerikanska marknaden med Philip Siberg som medgrundare, styrelseordförande och investerare. Philip Siberg är tidigare grundare och vd för det noterade medtechbolaget Coala Life, som tog bakvägen till börsen under 2021 via ett omvänt förvärv av Retail and brands. För närvarande är han även styrelseordförande i börsbolaget Senzime. 

“Jag har jobbat mycket med life science i mitt liv, det tar mycket tid. Padel går i ljusets hastighet om man jämför med life science. Jag är superdålig på att spela padel, men det är väldigt roligt med affärsmöjligheterna”, säger Philip Siberg.

Totalt vill Coala Life-grundaren nu investera 15 miljoner dollar, omkring 148 miljoner kronor, för att bygga upp en padelgrupp i USA. Målet är att gå in i omkring 25 bolag inom de kommande 24 månaderna och fokuset ligger på aktörer som sysslar med padelcenter eller padelklubbar. 

NHL-proffs har intresserat sig

Bland de som finns med och vill satsa pengar i projektet finns NHL-proffs som Jacob Markström, William Karlsson och Elias Lindholm, liksom flera svenska padelspelare och -entreprenörer berättar Philip Siberg. Alla vill däremot inte skylta med sina namn.

“Det är 12 NHL-killar som är med och investerar. Alla killarna trånar efter padel när de är i USA och har insett att de vill vara med i det här. Padeln har inte riktigt kommit till USA, men nu ska vi spegla det som hänt i Sverige och norra Europa här. Vi har möjlighet att kalla på 15 miljoner kronor från investerarna alltefter när olika intressanta projekt dyker upp”, säger Philip Siberg till Breakit.

Har ni investerat i något redan?

“Vi håller på att stänga första affären under de närmaste veckorna. Väldigt många möjligheter i pipeline.”

Läs mer