Sök

Bianca Ingrossos megasuccé – här är maffiga miljonvinsten

Caia cosmeticsAni Whoinfluencers

Det regnar miljoner över Bianca Ingrosso. Foto: Breakit/TT/Montage

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Sveriges influencer-queen nummer ett tjänar storkovan på sina sociala medier. Breakit har miljonvinsten.

Vi har sagt det förr. Allt som Bianca Ingrosso rör vid just nu verkar bli till guld. Pengarna rullar in i snabb takt för en av Sveriges just nu hetaste influencers och bolagsägare.

Bianca Ingrosso driver sitt Instagramkonto med 1,3 miljoner följare på Instagram och har dessutom populära kanaler på Youtube och Tiktok. Förutom jobbet på sociala medier är hon delägare i Caia Cosmetics och smyckesmärket Ani tillsammans med Lovisa Worge och är aktuell med talkshowen BIANCA som sänds i Kanal 5 i höst.

Det senaste bokslutet för Bianca Ingrossos egna bolag Bianca Ingrosso AB, där alla hennes intäkter från sociala medier ligger, visar en omsättning på 31,2 miljoner kronor för 2021. Det är ett litet tapp från året innan då hon omsatte 34,7 miljoner. Minskningen till trots bör hon inte hänga läpp, för influencerdrottningen gör nämligen en vinst på 27,8 miljoner kronor. Under 2020 låg den på 30,5 miljoner. Bianca Ingrosso hade tre anställda.

LÄS MER: Bianca Ingrossos Caia gör monstertillväxt: Mer än dubblar omsättningen

Bianca Ingrosso driver även Sammy Holding, där pengar från företag hon är delägare i, förvaltas. Här finns exempelvis det snabbväxande smink- och skönhetsvarumärket Caia. Vinsten i Sammy Holding i fjol var inte fy skam den heller – Bianca Ingrosso drog då hem 33 miljoner kronor.

För drygt två år sedan köpte det norska riskkapitalbolaget Verdane en majoritetspost i Caia – en av deras bästa investeringar hittills. Sammy Holding gjorde då en vinst på 202 miljoner, vilket är ett resultat av att Bianca Ingrosso sålde Caia-aktier för 145 miljoner kronor. Jackpott alltså. I en text några månader senare konstaterade min kollega Stefan Lundell att Bianca Ingrosso själv cashat in drygt 100 miljoner på Verdane-kalaset.

I februari sålde Bianca Ingrosso dessutom ytterligare aktier i det numera miljardvärderade Caia, vilket gör att hennes ägarandel idag uppgår till 11,5 procent.

Caia Cosmetics mer än dubblade sin omsättning i fjol, till 323 miljoner kronor. Hur stor vinsten är vill vd:n Adeline Sterner inte avslöja, men hon berättade för podden Framtidens e-handel förra veckan att “bolaget är fortsatt hälsosamt lönsamt”.

Breakit söker Bianca Ingrosso.

LÄS MER: AVSLÖJAR: Sanningen om Bianca Ingrossos superklipp – äntligen har vi hela storyn

LÄS MER: Okända storyn om Lovisa Worge: Från Bianca Ingrossos assistent till (potentiell!) smyckesdrottning

Läs mer