Sök

Kavall tvingas dra i nödbromsen – lägger sparpaket

Kavalle-handelTechvarslen

Kavall John Tengberg

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Last mile-bolaget Kavall levererar tungt besked till personalen.
“Vi vill vara proaktiva”, säger vdn och medgrundaren John Tengberg.


I torsdags gick Kavall ut med ett pressmeddelande att de fått  in ytterligare 22 miljoner kronor i riskkapital. Då slog en av investerarna, Andreas Grape, fast att Kavall “bevisat sin affärsmodell och står inför en riktig expansion”.

Idag, knappt en vecka senare, är det helt andra tongångar från bolaget vars nisch är supersnabba leveranser av matvaror. Strax efter klockan fem på eftermiddagen nåddes Breakit av uppgifter att Kavall ska genomföra ett stort sparpaket och en halvtimme senare bekräftar Kavall-chefen John Tengberg uppgifterna:

“Vi ska spara ungefär 20 procent på de centrala funktionerna i Sverige och Norge. Det är ett 15-tal personer som berörs”, säger han.

Det är också oklart om Kavall ska vara kvar på den finska marknaden.

“Vi ska utvärdera vägen framåt för den finska verksamheten”, säger John Tengberg.

Kavall har på relativt kort tid fått in 225 miljoner kronor i riskkapital från namnkunniga investerare som noterade investmentbolaget VNV, Bonnier ventures och Inbox capital. I den senaste rundan, som alltså aviserades i förra veckan, låg värderingen på drygt 550 miljoner kronor.

“Det har hänt stora förändringar på marknaden bara de senaste veckorna och vi vill vara proaktiva. Även om vi har pengar i kassan nu så vet vi inte hur länge det här förhållandena kommer hålla i sig”, säger John Tengberg.

Läs mer