Världens största nätverk för entreprenörer drar igång i Sverige – därför ska du gå med

Entrepreneurs` Organizationnätverk

Kristofer Steneberg

Ett internationellt topp-nätverk för entreprenörer, verksamt i 63 länder, kommer till Sverige. Nätverket riktar sig till svenska entreprenörer, med starkt fokus på att skala upp. Men vad finns det för fördelar med ett bra nätverk för entreprenörer? Vi listar några.

Under 2021 registrerades totalt 78 711 nya företag i Sverige, en ökning med 7,1 procent jämfört med 2020, som också var ett rekordår. Var tredje svensk drömmer om att starta eget och bland unga vill varannan bli egenföretagare.

Men att vara entreprenör kan ibland upplevas som ensamt. Även i ett företag som vuxit till många miljoner i omsättning krävs hundraprocentigt fokus från grundaren. Den svåra balansgången mellan detaljstyrning och överblick. Strategiskt arbete måste gå hand i hand med att kavla upp ärmarna. Framtid och nutid måste hanteras samtidigt. Det slukar tid och risken är att du blir ineffektiv. 

Läs mer om Entrepreneurs Organization och vad entreprenörer tycker.

Svaren du inte får internt

Med ett nätverk för entreprenörer får du svar på en mängd frågor som du kanske inte kan få svar på i din organisation: Hur gör andra för att få det att gå ihop?. Hur ser nästa kliv för ytterligare tillväxt ut? Hur ser gott ledarskap ut och hur bygger man det perfekta teamet?

Entrepreneurs Organization är det enda globala nätverket som enbart riktar sig till entreprenörer. Det är en hjälp för ledande entreprenörer att lära sig och växa genom relationer, unika upplevelser och kontakter med experter. Kort sagt en global tankeledare för entreprenörskap.

Gå med i Entrepreneurs Organization nu och bli inbjuden till den första träffen!

Liten insats – stor uppsida

I ett nätverk kan en entreprenör få direktaccess till bolag av samma storlek, i samma fas men kanske i en helt annan bransch eller del av världen. Sannolikheten är stor att hitta flera som delar samma driv och ambition. Att få en färsk utblick från de bästa entreprenörerna i världen kan med liten insats på kort tid hjälpa till att få bolaget att växa – eller tips på hur det går till att strama åt i tuffa tider. 

Entrepreneurs Organization spelar en viktig roll i flera tusen företag, industrier och ledande entreprenörers liv. Det kan ge viktiga insikter kring hur ni ska skala upp, styrka att fortsätta att förändras i tuffa tider och framgång i rollen som entreprenör.

Svensk förankring viktig

Många upplever även ett nätverk som starkt i hur det kan stötta vid svåra beslut eller kniviga problem. Det kan dra upp dig och din motivation när den sjunkit, det kan coacha dig när du går igenom en kärv period. På forum, event och träffar kan du utrustas med tillräckligt med verktyg för att komma ut på andra sidan och nå en bättre position för att växa din affär.

Så äntligen, efter 35 år, adderas Sverige till länder där Entrepreneurs Organization har närvaro, skapas en lokal förankring som kan ge stöd och kontakter till tusentals svenska entreprenörer som fått nog av ytliga event eller dåligt uppdaterade jobbnätverk på sociala medier.

Här kan du se om du möter kraven för att bli antagen till Entrepreneurs Organization.

Läs mer