Klarna vill samla svenskarnas medlemskort i appen: ”Smidigare”

Klarna

Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Den nya funktionen blev möjlig efter Klarnas förvärv av Stocard.

Betalningslösningsbolaget Klarna har släppt en ny funktion i sin app som gör det möjligt för medlemmarna att komma åt och samla sina fysiska medlemskort digitalt. Detta skall göra det möjligt att samla poäng och förmåner utan att ha med sig själva kortet.

Satsningen kommer från förvärvet av Stocard. Totalt stödjer funktionen över 8 000 lojalitets- och klubbprogram globalt.

Kundmedlemskap är viktigt för många aktörer och idag har 76 procent av svenskarna ett eller flera medlemskap, varav 56 procent använder ett minst i veckan, enligt en studie som Klarna hänvisar till. Samtidigt väljer många att inte bli medlem för att slippa kort.

”Fysiska medlemskort innebär ofta krångel i dagens digitala värld och lämnas därför ofta hemma, vilket resulterar i att konsumenter går miste om erbjudanden och att handlare missar en möjlighet att stärka kundlojaliteten. Genom att utrusta Klarnas app-användare med ett digitalt verktyg för att samla sina medlemskort ger vi möjligheten att skörda frukten av butiksköp på ett smidigare sätt, vilket bidrar till att man som kund får avkastning på varje spenderad krona”, säger Björn Goss, produktchef på Klarna och grundare av Stocard, i en kommentar.

Klarnas digitala medlemskortsfunktion finns nu i Klarna-appen på 18 marknader, inklusive USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Frankrike, Polen, Nederländerna, Belgien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Spanien, Portugal och Italien. Funktionen kommer att lanseras på ytterligare marknader under året.

Läs mer