Sök

Otroliga rusningen i Juni – från noll till 6,4 miljarder på 24 månader

Junifintech

Samir El-Sabini, vd och medgrundare Juni. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Ingen tillstymmelse till tech-kris hos det hajpade bolaget som tog in 1 miljard förra veckan.

I dessa tider skriver vi mest om neddragningar, vinstvarningar och stympade värderingar. Därför höjde vi lite på ögonbrynen förra veckan när det hajpade fintechbolaget Juni tog in 1 miljard kronor i en nyemission. Dessutom tog man upp 1 miljard i lån. 

Minst sagt imponerande i det här klimatet. Men det fanns en siffra som saknades i ekvationen. Bolaget ville nämligen inte gå ut med vilken värdering bolaget hade i den nya rundan. 

Men nu kan Dagens Industri avslöja den (ja, vi grämer oss för att de hann före). Enligt dokument från Bolagsverket ligger värderingen på snabbväxaren på 6,4 miljarder. En otrolig utveckling för ett bolag som grundades så sent som i juni 2020. 

Grundaren Samir El-Sabini vill dock inte kommentera värderingen men säger till tidningen att han "är nöjd". 

Det finns dock ett men, i samband med nyemissionen, gavs det ut en ny serie preferensaktier. Det innebär att de nya investerarna har förtur till till exempel utdelning. De kommer alltså att få pengar först om Juni inför utdelning. Liknande struktur har bland annat snabbväxande last mile-aktören Kavall, något vi skrev om här.

Redan i slutet av förra året skrev vi om preferensaktierna i Juni. Då kunde vi också avslöja att grundarna redan hade sålt av aktier – för miljonbelopp.

LÄS MER: Varför är alla galna i Juni? Vi testar hajpade tjänsten (och blir stoppade av storbanken)​

Läs mer