Sök

Dynamic Code lägger skrotar börsplanerna – rejäl intäktssmäll väntar

Dynamic Code

Louise Nylén, ny vd på Dynamic Code

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Testbolaget har mist ett jättekontrakt.

Diagnos- och hälsotestbolaget Dynamic Code som såg en explosionsartad intäktsutveckling under pandemin har skjutit upp sina noteringsplaner på obestämd tid, skriver Dagens industri.  Beskedet kommer samtidigt som bolaget står inför ett intäktstapp på drygt 80 procent sedan ett covid-avtal med Folkhälsomyndigheten löpt ut.

I bolagets rapport för det första kvartalet framgår att det inte blir en notering de kommande veckorna. "På grund av världsläget har vi valt att skjuta på noteringen. Vi har inte satt någon ny tidsram på det”, säger vd Louise Nylén till tidningen.

Omsättningen under första kvartalet uppgick till 80,4 miljoner kronor, varav 83 procent av intäkterna kom från avtalet med FHM. Sedan den 1 april har FHM överlåtit hela ansvaret för covidtestningen till regionerna och jätteaffären har således gått förlorad.

Nu fokuserar bolaget istället på sin kärnaffär, diagnostik på distans, som växte 20 procent under kvartalet. Bolaget har över 20 produkter med självtest som kan tas hemma.

Förra året var Dynamic Code på väg att säljas till Aegirbio i en affär där bolaget värderades till hela 1,5 miljarder kronor. Affären – som kan beskrivas som rörig– föll till slut. 

Läs mer