Sök

Musks ultimatum: Kom till kontoret eller lämna Tesla

Tesla

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Ord och inga visor från Tesla-vd:n.

Elon Musk har tröttnat på det moderna hybridarbetet, ett flexiblare arbetssätt som föddes ur den globala coronapandemin. Nu säger Teslas medgrundare och vd att det är ett minimum (!) på 40 timmars arbetsvecka från kontoret som gäller – annars kan vederbörande lika gärna packa väskorna och dra. Det rapporterar bland annat CNBC

Musk meddelade medarbetarna i två separata mejl. ”Om du inte dyker upp så kommer vi anta att du har sagt upp dig”, skriver Musk bland annat.

”Om det finns särskilt viktiga undantagsfall för vilka detta är omöjligt så kommer jag att granska och godkänna dessa fall direkt”.

Det förändrade arbetslandskapet, som en del menar har hjälpt inte minst småbarnsföräldrar med livspusslet, ger Musk inte mycket för, enligt mejlen. Han var tidigt en motståndare till covidrestriktionerna i Kalifornien som han kallade ”fascistoida”. 

”Det finns givetvis bolag som inte kräver detta men när var senast de levererade en fantastisk ny produkt? Det var ett tag sedan”, skriver Musk i utskicket.

Musk har gjort sig känd som en kontroversiell ledare. Den sydafrikanska entreprenören – tillika världens rikaste person – befinner sig mitt i en stormig process att köpa upp sociala medier-plattformen Twitter. 

På Twitter kommenterar Elon Musk de uppmärksammade kraven på slopat hemmajobbande. Han skriver – med protesterande anställda i åtanke: ”De bör låtsasjobba någon annanstans.”

 

Läs mer