Sök

Fortnox anlitar uppstickaren Zaver: ”Växande aktör˝

FortnoxZaverfintech

Zavers grundare och vd Amir Marandi.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Fintech-uppstickaren har flera prominenta investerare.

Affärssystembolaget Fortnox är en gigant i SaaS-sammanhang och inledde 2022 starkt med en tillväxtökning på 40 procent. Bolaget omsatte 279,1 miljoner kronor och ökade rörelseresultatet med 50 procent till 89,6 miljoner kronor årets första kvartal 

Nu meddelar Fortnox att bolaget valt fintechbolaget Zaver – ett startupbolaget som fyllde kassan med över 100 färska miljoner kronor förra året – för leverans av betalningstjänster. 

Fortnox ska få en ny fakturaportal där kunderna ska kunna välja mellan Swish, delbetalning, direkt banköverföring eller betala senare.

Att valet föll på uppstickaren Zaver och inte en konkurrent motiverar Fortnox affärsområdeschef Michael Hansen så här:

Zaver är en innovativ och växande aktör inom fintech som brinner för att möjliggöra snabbare och bättre betalningar till företagare.”

Fintechbolaget Zaver lanserades 2019 med medgrundaren Amir Marandi i spetsen som vd. Bolaget hade 2020 en omsättning på 4,1 miljoner kronor. Resultatet kom in på minus 5,3 miljoner. 

Till skillnad från branschkollegorna Klarna och Trustly har Zaver satsat på branscher inom så kallade sällanköpsvaror, till exempel bilar eller ett nytt kök. 

På investerarlistan finns namn som Evolution Gaming-grundarna Fredrik Österberg och Jens von Bahr samt Tetra Pak-arvingen Magnus Rausing.

LÄS OCKSÅ: 15 heta startups inom betalningar – intäkter, kundlista och deras plan för att vinna

Läs mer