Sök

Trustly slickar såren – med förvärv för 600 miljoner kronor: ”Styrkebesked”

Trustlyfintech

Johan Tjärnberg, vd på Trustly. Foto: Press.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Bolaget finansierar förvärvet med egen kassa.

Svenska betalbolaget Trustly har haft en turbulent start på året. I februari varslades ett hundratal personer från bolaget sedan Trustly vingklippt sin globala expansionsstrategi. Kort efter fick bolaget ett saftigt bötesbelopp på 130 miljoner från Finansinspektionen för brister i arbetet mot penningtvätt och terrorfinansiering. 

Nu slår Trustly till med ett jätteförvärv av den brittiska branschkollegan Ecospend, skriver Dagens Industri. Affären är värd omkring 600 miljoner kronor, enligt uppgifter till DI. 

”Vi finansierar det helt och hållet med vår egen kassa, vilket jag tycker är ett styrkebesked i dessa ganska turbulenta tider på marknaden”, säger vd Johan Tjärnberg till tidningen.

Trustly grundades för ungefär ett decennium sedan och har varit en snabbväxande aktör inom open banking-lösningar. Under 2020 ökade Trustly sina intäkter till strax under 2 miljarder kronor för helåret 2020 – en tillväxt på 40 procent.

Ecospend grundades 2017 och har ett 40-tal anställda. Efter förvärvet är det tänkt att Ecospends produkt ska integreras under Trustlys varumärke.

 

Läs mer