Sök

Annonssamarbete med Frends

”Vi frigör våra kunders kreativa kapital – och Frends frigör vårt”

FrendsJeeves

Kristofer Steneberg

ERP-företaget Jeeves tror att framtiden tillhör ödmjuka bolag som samarbetar med andra hellre än att hävda sin egen överlägsenhet på alla områden. ”Samverkan är vägen till det starkaste totalerbjudandet – därför samarbetar vi med Frends för våra integrationer,” säger produktchefen Christian Schreil.

1992 var året då Sverige vann ishockey-VM i Prag, tv-serien Rederiet hade premiär, Riksbanken höjde marginalräntan till 500 procent och Bill Clinton vann presidentvalet i USA. Det var också året då det svenska företaget Jeeves började utveckla och implementera affärssystemet Jeeves ERP.

Jeeves ERP har länge varit ett av de främsta inom sitt segment, och under åren har företaget stått upp mot internationella konkurrenter som Microsoft, SAP och Oracle.

”En av de största anledningarna till varför företag ser oss som en bra partner är att vi hjälper dem i deras tillväxt. Vårt affärssystem är så pass flexibelt att det är lätt att anpassa allt eftersom verksamheten förändras – det är det många som uppskattar,” säger Christian Schreil, produktchef på Jeeves.

Visste du att man kan abonnera på integrationer till företagstjänsten? Läs mer här.

Frigör det kreativa kapitalet

Ett affärssystem har hundratals om inte tusentals uppgifter som sträcker sig över en verksamhets alla grenar. Det stödjer processer som produktion, inköp, logistik, projektplanering och försäljning, dessutom ser det till att verksamhetens olika processer är väl integrerade med varandra.

Men enligt Christian Schreil kan ett affärssystems huvudsakliga syfte sammanfattas med en mening:

”Ett riktigt bra affärssystem gör medarbetarnas arbete så pass enkelt att det frigör ett företags kreativa kapital. Medarbetarna behöver inte lägga tid på processer som egentligen kan automatiseras och därför kan de ägna sig åt de stora utmaningar som verksamheten står inför.”

Och stora utmaningar råder det ingen brist på.

”Vi på Jeeves arbetar nära våra kunder och vi ser att de verksamhetsrelaterade utmaningar som dagens företag möter faktiskt är otroliga. En utmaning i sig är att utvecklingen går så snabbt att det är svårt att överhuvudtaget planera kring morgondagen. För att inte tappa fokus från det som verkligen är viktigt måste vi avlasta oss själva – och det innebär att den tekniska delen av våra jobb bör vara så enkel som möjligt,” säger Christian Schreil.

Läs mer om hur Frends avlastar kärnverksamheten här.

Maxar integrationerna

Att avlasta den egna verksamheten för att frigöra kreativt kapital och bygga sina konkurrensfördelar är en devis som Jeeves även själva lever efter. Trots att bolaget har stora resurser inom programmering har de exempelvis valt att samarbeta med ett annat bolag, Frends, när det gäller integrationer och automationer.

”Integrationer är en otroligt viktig del av vårt affärssystem. Det är inte ovanligt att 10-30 olika system ska kunna samverka eller att våra kunder har externa system som ska in i samma arbetsflöde som Jeeves ERP. Allt ska vara pedagogiskt och snyggt och medarbetare ska enklare kunna integrera och automatisera processer utan större krav på förkunskaper. Frends är otroligt vassa på just detta, så genom att samarbeta med dem kan vi erbjuda våra kunder något som vi inte kan ge dem på egen hand,” säger Christian Schreil.

Om Jeeves skulle försöka erbjuda samma typ av integrationstjänster som Frends skulle det ändå inte finnas någon garanti för att kunderna skulle bli lika nöjda, menar Christian Schreil – dessutom skulle det krävas en alldeles för stor investering av Jeeves.

”Att kunna identifiera och förstå vikten av ett problem är inte detsamma som att lösa det. Vi vet vad våra kunder har för utmaningar när det kommer till integrationer, och för att se till deras bästa hittade vi en samarbetspartner som bäst hanterar de utmaningarna – Frends.”

Kontakta oss om du vill maxa din tjänsts integrationer och automationer!

Samarbeten vägen framåt

Christian Schreil vill se fler samarbeten i företagsvärlden och tror att en mer ödmjuk kultur skulle innebära att fler av morgondagens utmaningar faktiskt kan bemötas.

”Vi vill stötta en kultur av ödmjukhet där företag erkänner att de inte är bäst på allt och i stället hittar samarbeten med partners som gör deras erbjudanden ännu starkare. Det är det vi gör med Frends. Genom det här samarbetet frigör vi vårt eget kreativa kapital och kan fokusera på det som vi faktiskt är bäst på – att hjälpa våra kunder att driva sin tillväxt och att fortsätta utveckla ett av världens starkaste affärssystem.”

Läs mer