Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Julie Moore Lundell tar över Insurello: ”Brinner för att göra skillnad”

Julie Moore Lundell blir ny vd på Insurello. Foto: Press

Växande Insurello byter vd – Julie Moore Lundell, 33, kliver på.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Insurello vill minska krångel med försäkringsbolag och hjälpa kunder få ut den ersättning som de har rätt till. Nu får bolaget ny vd när Julie Moore Lundell, 33, tar ett kliv uppåt i bolaget.

Moore Lundell, med chefspositioner i Telia och Klarna i bagaget, kommer från en roll som operativ chef i bolaget och tar vid efter ägaren Marcus Janback, som valt att ta ett steg tillbaka men stannar kvar operativt under en övergångsperiod.

Den nybakade vd:ns främsta uppgift blir att öka kundtillväxten och lönsamheten för Insurello, som omsatte över 37 miljoner kronor 2021 – en ökning med 150 procent från året innan – och hade ett minusresultat på nära 58,6 miljoner kronor. 

 ”Jag ser verkligen fram emot att leda Insurello vidare på den fantastiska resa som Marcus och hela teamet banat väg för. Jag brinner för att göra skillnad för människor”, säger Moore Lundell i ett pressmeddelande. 

Insurello har sedan starten 2016 tagit in kapital från bland annat Nordstjernan Growth, Schibsted Ventures, Inventure och Luminar.

LÄS OCKSÅ: Fintech-Sveriges hetaste i siffror – tilllväxten, marginalerna, snabbväxarna och "förlorarna"

LÄS OCKSÅ: Insurello tar in 150 miljoner kronor – nu väntar expansion ut i Europa

Läs mer