Krypto-stjärnan Ivan on Tech får in 400 miljoner – nu ska blockchain-bolaget gasa

MoralisBlockchain

Moralis Filip Martinsson och Ivan Liljeqvist

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Det fortsätter bubbla på den svenska blockchain-scenen.

För bara några veckor sedan kunde Breakit avslöja att Chromaway gjorde en vinst på en halv miljard under helåret 2021. Nu tar kryptoprofilen Ivan Liljeqvists bolag Moralis in hela 400 miljoner kronor från tunga riskkapitalister.

“Vi har vuxit i väldigt hög fart sedan lanseringen”, säger Filip Martinsson, operativ chef och medgrundare.

Den svenska startupen Moralis har tagit fram en utvecklingsplattform för blockkedjan som ska göra det möjligt att utveckla decentraliserade appar, ofta kallat för “dApps”. Bolaget ska göra det lättare att bygga appar som är anslutna till olika blockkedjor, oavsett om det är en kryptovaluta, en marknadsplats för NFT:er eller ett blockkedjebaserat spel 

Bakom bolaget står kryptoprofilen Ivan Liljeqvist, mer känd som Ivan on Tech på Youtube där han har över en halv miljon prenumeranter. 

Nu tar Moralis in 400 miljoner kronor där bland andra riskkapitalbolagen EQT Ventures, Coinbase Ventures och Fabric Ventures investerar.

Den nya investeringen kommer bara ett halvår efter att bolaget fick in  115 miljoner kronor i en nyemission. Även i den rundan deltog EQT Ventures. 

“Vi är väldigt exalterade över att få fortsätta vår resa tillsammans med Moralis. Ivan och Filip har byggt ett ambitiöst team som är hängivna till att demokratisera det nuvarande web3-landskapet genom att öppna upp det för fler och fler utvecklare. Att vi återvänder som investerare i deras A-runda visar på vårt stöd och engagemang för deras vision”, säger Laura Yao, partner på EQT Ventures.

Ska anställa och skala upp

Idag har Moralis nått upp i över 100.000 utvecklare som använder sig av tjänsten och målet är öka rejält, bara i år är målet en miljon utvecklare.

“Vi har vuxit i väldigt hög fart sedan det släppet av vår tjänst. Pengarna vi får in kommer att användas för att utöka vårt team, bygga nya produkter och skala vår plattform. Vi har har ett starkt community av användare som växer hela tiden och vi kommer att fortsätta att hjälpa dem bygga blockchainprojekt som kan skala mer effektivt”, säger Filip Martinsson, operativ chef och medgrundare. 

Den andra medgrundaren, Ivan Liljeqvist, säger sig också vara nöjd med investeringen. 

“Vi är helt övertygade om att web3 representerar nästa version av internet och vi ser oss själva som den perfekta partnern för utvecklare som vill förflytta sig från web2 till web3. Vårt uppdrag är att öppna upp web3 för alla genom att minska kostnaderna och komplexiteten för utvecklare som bygger sina blockchainprojekt. Vi vill stärka alla utvecklare till att lära sig att skapa vad de vill i web och vi är väldigt tacksamma över att ha partners som EQT Ventures, Fabric Ventures, Coinbase och Dispersion Capital som alla har samma strävan som oss”, säger vd:n och medgrundaren Ivan Liljeqvist.

LÄS OCKSÅ: Pumpade med miljarder – här är 19 bolag som ska lyfta blockchain (siffrorna, investerarna och planerna framöver)

Läs mer