Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sven Hagströmers Creades satsar pengar i bolåneutmanaren Stabelo

  Sven Hagströmer, huvudägare i Creades, John Hedberg vd Creades och Hampus Brodén, vd Stabelo.
Sven Hagströmer, huvudägare i Creades, John Hedberg vd Creades och Hampus Brodén, vd Stabelo.

Finanslegenden Sven Hagströmers investeringsbolag Creades går in bolåneutmanaren Stabelo.

“Marknaden för bolån är gigantisk”, säger Creades vd John Hedberg.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Närmare bestämt har Creades via en nyemission i Stabelo kommit över 12 procent av aktierna och betalat 186 miljoner kronor för den andelen. Det ger en värdering av bolaget på drygt 1,5 miljarder kronor. 

Stabelo grundades för cirka sex år sedan och har nu utestående bolån på sammantaget över 20 miljarder kronor. 

"Vi har följt Stabelo under en längre tid och är imponerade över vad grundarna och bolaget har åstadkommit. Kombinationen av finansieringsstruktur och en fullt digitaliserad process utgör en av de största innovationerna vi sett på bolånemarknaden på många år”, säger Creades vd John Hedberg i ett pressmeddelande. 

Han betecknar marknaden för bolån som “gigantisk” och konstaterar att utlåningen summerar till över 3800 miljarder kronor. 

Sven Hagströmer är huvudägare i Creades. Creades och Sven Hagströmer äger i sin tur sammantaget 20 procent av Avanza (som Sven Hagströmer var med att grunda). Avanza och Stabelo har ett samarbete sedan några år tillbaka och Avanza ägde cirka 27 procent av aktierna i bolånebolaget före den nämnda emissionen, enligt ägardatatjänsten Holdings underlag. 

“Vi ser det inte som omöjligt att Stabelo med tiden kommer göra för bolånemarknaden vad Avanza redan gjort för sparmarknaden”, siar John Hedberg på Creades. 

I Stabelos ägarlista finns även vd:n Hampus Brodén och nischbanken Nordax, enligt Holdings.

Läs mer