Sök

Rånades på kryptovaluta i hemmet: “Planerad händelse”

Kryptovaluta

Paret blev utsatta för grovt rån i sitt hem och tvingades föra över kryptovaluta. Foto: TT/Montage

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Ett par utanför Norrköping blev natten mot torsdag bundna, misshandlade och rånade under vapenhot i sin bostad. Mannen tvingades föra över kryptovaluta till ett större värde.

“Det här är en planerad händelse”, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson, till TT.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen, runt 05, som polisen larmades till en adress utanför Norrköping. Där hade en man och en kvinna blivit bundna, misshandlade och utsatta för vapenhot.

Flera rånare ska ha tvingat mannen i hushållet att starta en dator och överföra tillgångar i kryptovaluta till “ett betydande värde”, rapporterar TT. Polisen vill inte uppge hur stora summa i pengar det handlar om, men enligt dem ska rånet ha varit planerat.

“Det är inte en slump att man gör inbrott hos de här människorna och beter sig på det här sättet. Det här är en planerad händelse”, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Paret fördes till sjukhus i ambulans, utan livshotande skador.

Breakit har varit i kontakt med ett av rånoffren, som av hänsyn till den pågående polisutredningen inte vill ge några kommentarer. 

Rån på kryptovaluta spås bli att vanligare. För drygt ett år sedan så ringde en kvinna som skulle föreställa ett blombud på dörren hos en Stockholmsfamilj, varefter två maskerade män med kniv och pistol stormade in i lägenheten. De tvingade offret att överföra tillgångar om 6,2 bitcoin, till ett värde av motsvarande två miljoner kronor, till okända konton. Samtliga rånarna greps kort därefter.

Läs mer