Sök

Stort intresse för Oneflow – redo för premiär

OneflowSaaSBörs

Anders Hamnes, vd och grundare Oneflow. Foto: TT/Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

SaaS-bolaget Oneflow är redo för fredagens notering på First North.

Emissionen inför börspremiären blev “kraftigt övertecknat”.

Emissionen utökades och övertilldelningsoptionen kommer att nyttjas, och Oneflow kommer därmed att få in cirka 340 miljoner kronor. Teckningskursen var satt till 45 kronor per aktie sedan tidigare. 

”Första dagen med handel i våra aktier är en stor och viktig milstolpe för Oneflow och vi är alla mycket glada och stolta över det stora intresset vi har mötts av, både från allmänheten med nästan 4 000 teckningsanmälningar och från ansedda institutioner”, säger bolagets vd Anders Hamnes

Hela bolaget, vars lösning ger kunderna möjlighet att hantera avtalsprocesser helt digitalt, värderas till drygt 1,1 miljarder kronor. Swedbank Robur, Handelsbanken Fonder, Andra AP-fonden, Humle Fonder tecknade sammantaget aktier om 218 miljoner kronor. 

“Vi ser nu fram emot att accelerera våra geografiska expansionsplaner, utveckla plattformen ytterligare samt fortsätta göra avtalshanteringsprocessen för alla bolag snabbare, enklare, säkrare och helt digital. Vi välkomnar varmt de nya aktieägarna till nästa kapitel i vår tillväxtresa”, säger Anders Hamnes. 

Det har genomförts några mindre noteringar under 2022 och Oneflow är en av årets största på de svenska marknadsplatserna hittills. Att Oneflow nu fick in sina pengar kan tolkas som att riskaptiten är tillräcklig och att kan göra att det så kallade noteringsfönstret öppnas ytterligare.

Man ska samtidigt komma ihåg att det faktum att ett aktieerbjudande inför en notering övertecknas inte är någon garanti på kursframgång när börsnoteringen väl är genomförd. Såväl Readly som Linas Matkasse (eller egentligen LMK Group) övertecknades när de skulle in under 2021. Sedan dess har de tappat stora delar av sina börsvärde.

Aktien handlades kring, eller strax över, noteringskursen 45 kronor när handeln öppnade på fredagen. 

Läs mer