Starks succé: Har sålt elmotorcyklar för 700 miljoner – på tre månader

Stark Future

Anton Wass på Stark Future besökte Breakits E-Com Day. Foto: Jonas Borg

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

250 000 kronor i försäljning per minut. Smaka på den siffran. Stark Future håller på att erövra marknaden för elmotorcyklar.

“Vi har tänkt stort från början", säger grundaren Anton Wass till Breakit.

Det har nästan gått osannolikt bra för Anton Wass och hans bolag. Stark Future lanserades i december med visionen att förvandla motocykelindustrin på ett liknande sätt som Elon Musk har gjort med Tesla. På ett dygn hade 800 el-crosscyklar förbeställts till ett värde av nästan 80 miljoner kronor.

När Anton Wass besökte Breakits event E-Com Day under onsdagen berättade han att på tre månader så är försäljningen av motorcyklar nu uppe till ett värde av 700 miljoner kronor. Bara under tisdagen såldes produkter för 20 miljoner kronor. Varg är den allra mest populära elcrossen, med en elräckvidd på upp till sex timmar.

Då har ingen speciell marknadsföring gjorts. 

“Det är världens bäst säljande produkt inom den här kategorin just nu. Vi ser ett stort intresse från återförsäljare nu när vi äntligen har börjat med requests. I grund och botten handlar det om att utveckla produkter som är bättre än de andra på marknaden. Om vi gör det blir det ett organiskt intresse. Vad gäller marknadsföringen så är vi inte de som gör den roligaste videon liksom, utan allt content är baserat på våra produkter”, säger Anton Wass.

Anton Wass själv har en bakgrund inom mc-segmentet som delägare av e-handelsraketen Pierce. Pierce värderas idag till nästan 2,5 miljarder kronor och är noterat på Stockholmsbörsen. 

Vill inte prata investeringar

Starks återförsäljare har inga fysiska motorcyklar att visa upp i butik, utan alla ordrar kommer in digitalt. Hemsidan finns på 25 olika språk, vilket är en viktig del i den globala resan.

“Vi har tänkt stort från början. Sverige har bara fyra procent av vår försäljning. Det har ju blivit en sorts hajp kring bolaget, en community som gillar det vi gör.”

Nästa steg är att lansera sajten och dra igång den skarpa försäljningen. Detta sker i höst. Leveransen av Varg är beräknad till den 26:e maj 2023.

“Nu måste vi börja leverera produkter, det gör vi i september och oktober. Vi är extremt fokuserade på att bygga upp fabrikerna. Vi håller på att testa våra assembly lines och det är en enorm utmaning att leverera de här volymerna. Det är många utmaningar på vägen.”

Bland investerarna finns idag en liten grupp entreprenörer, bland annat Daniel Petersen från Pierce och Fredrik Wester som har grundat Paradox.

Öppnar ni för att ta in fler?
"Ja, absolut. Det är stort intresse.”

Breakit skrev några dagar efter att Stark dragit igång förbeställningarna att Anton Wass hade säkrat en kvarts miljard kronor i investering. Men just den här uppgiften är inget han vill prata om.

“Det är bättre att ta det sen”, avslutar han.

Bolaget har idag 50 anställda med kontor i Spanien och Kroatien.

LÄS MER: 50 unika värderingar och analyser – kartläggning av stjärnorna i svensk e-handel (bolag för bolag)

Läs mer