Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Oneflow till börsen – ska ta in 275 miljoner

Anders Hamnes, vd och grundare Oneflow. Foto: TT/Press

Till börsen under andra kvartalet: “Viktigt steg på vår resa.”

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Oneflow har specialiserat sig på digitala kontrakt och har utvecklat en produkt som gör att företag ska slippa att hantera papperstrassel och istället kunna hantera alla kontrakt och avtal digitalt. 

Bolaget grundades för 10 år sedan av Anders Hamnes som fortfarande är vd. Nu planerar Oneflow att kliva på Nasdaq First North och ska samtidigt ta in 275 miljoner kronor i nya aktier.

Ända sedan dag ett, för snart tio år sedan, har Oneflows ambition varit att hjälpa företag – stora som små – att arbeta helt digitalt med avtal”, säger Anders Hamnes i ett pressmeddelande.

“Då det inte finns ett enda företag i världen som inte har någon form av avtal, betyder det att vår potentiella kundbas är enorm.”

Oneflows tjänst är en SaaS-tjänst där kunderna kan hantera både interna och externa avtal digitalt i realtid. 

Förra året omsatte bolaget 43,6 miljoner kronor med ett rörelseresultat på - 30 miljoner.

“Avtalshanteringsbranschen genomgår för närvarande en stor förvandling i takt med en ökad digitalisering i samhället, striktare regleringar för hanteringen av personuppgifter samt ett ökat behov av en hybrid arbetsplats och säkrare automatiserade arbetsprocesser”, säger Lars Appelstål, styrelseordförande.

“Oneflow är perfekt positionerade att vara en ledande kraft i denna förvandling. Bolagets tidigare framgångar, entreprenöriella företagskultur och tydliga fokus på innovation har lagt grunden för den imponerande tillväxten.”

Swedbank Robur Ny Teknik, Handelsbanken Fonder, Andra AP-fonden och Humle Fonder går in som ankarinvesterare och har åtagit sig att teckna aktier till ett marknadsvärde för 215 miljoner kronor. Marknadsvärdet för bolaget före emissionen ligger på 830 miljoner kronor. 

LÄS OCKSÅ: Sveriges 99 hetaste scaleups – möt bolagen som kan bli nästa techjättar

Läs mer