Sök

Över 100 tvingas lämna Storytel

Storytel

Storytels grundare Jonas Tellander och Ingrid Bojner interim vd. Foto: Arkiv/Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Krisbolaget kommer med ny kalldusch, enligt Breakits källa.

Ljudbokstjänsten Storytel har den senaste tiden skakats av intern turbulens. Först slutade styrelseordföranden Stefan Blom efter bara fyra månader och sedan lämnade grundaren Jonas Tellander vd-posten utan att det fanns någon permanent efterträdare utsedd. Bolagets vice vd, Ingrid Bojner tillträdde rollen som interim vd tills vidare.

Aktiekursen har halverats sedan årsskiftet och nu kommer ytterligare oroande nyheter från Storytel. En källa uppger för Breakit att bolaget säger upp över 100 personer.

“De ska ha erbjudit någon form av avgångsvederlag. Det ser ut som att de gör en större omorganisation”, säger Breakits källa.

Enligt bolagets årsredovisning hade Storytel nästan 700 anställda i slutet av 2021.

När Breakit når Storytels presschef Dan Panas säger han helt kort:

“Det är inget jag kan kommentera”.

Förutom den rotation som har skett i styrelsen och på vd-posten har bolaget bommat flera prognoser och tvingas skriva ner dem. Under det sista kvartalet dubblades förlusten.

Under förra året inledde Storytel också ett samarbete med Spotify, trots att det faktiskt är ett bolag som skulle kunna ses som en konkurrent. I den senaste kvartalsrapporten flaggade dock Storytel för att det samarbetet kan vara i fara.

I en analys i samband med att Jonas Tellander lämnade vd-posten skrev Breakits Martin Hävner att allt började förändras hos Storytel när EQT klev in som ny storägare.

Läs mer