Sök

Lassie redan redo för nytt land – fått korn på Tyskland

LassieFörsäkringar

Grundare Lassie: Sophie Wilkinson, Hedda Båverud Olsson och Johan Jönsson.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Djurförsäkringbolaget Lassie vill bli hund- och kattägarnas bästa vän. Snart även i Tyskland.

“Där har vi att göra!”, säger grundaren och vd:n Hedda Båverud Olsson om expansionen.

Ta hand om din hund eller katt genom att följa våra förebyggande skötselråd och få ett lägre pris på din försäkring. Så kan Lassies erbjudande och affärsidé sammanfattas, och det är så nykomligen utmanar betydligt större varelser i form av Agria och Folksam.

Lassies version är att bolaget formligen apporterat kunder från konkurrenterna sedan lanseringen sommaren 2021.

“Det går så himla bra. Vi satte väldigt aggressiva tillväxtmål som vi har överträffat, med en stark tillströmning av kunder, framför allt från andra försäkringsbolag. Vi har växt med flera tusen kunder i månaden”, säger Lassies grundare och vd Hedda Båverud Olsson till Breakit.

Hon vill dock inte vara mer konkret och svara på hur många kunder har i dagsläget.

“Vi sparar den uppgiften till lite senare”, säger hon med tillägget att bolaget just nu håller på att sätta nya verksamhetsmål.

Ett tecken på att Lassie springer i medvind är att bolagsledningen redan nu planerar att gå in på en nya geografisk marknad – Tyskland.

“Vi ser otroligt fina trender där. Marknaden växer väldigt mycket och de som köper djurförsäkringar i Tyskland passar väldigt bra ihop med hur vår produkt är utformad. Sedan är det stort land också. Där har vi att göra!”, säger Hedda Båverud Olsson. 

Mamma bakom idén

Hon jobbade på riskkapitalfirman EQT när hon fick idén till Lassie. Efter en period av fnulande bestämde hon sig för att försöka hitta ett lämpligt team. Resultatet blev Sophie Wilkinson, tidigare chef för djurförsäkringar på försäkringsjätten If och nu operativ chef på Lassie, och Johan Jönsson som jobbat på Spotify och spelutvecklaren King, och som nu är teknikchef. Hösten 2020 skred trion till verket. 

Inspirationen kom indirekt från Hedda Båverud Olssons mamma som är veterinär. Genom att följa den yrkeskårens råd och övningar, och få mer kunskap om sitt husdjur, skulle många vanliga åkommor kunna undvikas. Kort sagt: färre veterinärbesök. Det gagnar djuren, ägarna – och försäkringsbolagen.

“Jag hörde från många att veterinärbesök och att djurförsäkring var så dyrt. Det hade jag själv inte tänkt på, och jag började fråga mig varför vår familj hade kommit undan så bra. Jag förstod att det var mamma som nyckeln till det och då ville jag demokratisera den kunskapen”, berättar hon om idén som är, så vitt Lassie vet, unik på den svenska marknaden för djurförsäkringar. 

Egentligen är Lasse en försäkringsförmedlare. Bolaget har tecknat agentavtal med danska ETU Forsikring A/S som formellt står bakom försäkringen. 

Bolaget backas av en lång rad tungviktare – börsbolagschefer, riskkapitalhöjdare, Nakd-chefer, en bank-vd, Kry-grundare och en H&M-arvtagare. Du hittar alla namn och ägarandelar här.

Läs mer