Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Medoma vill avlasta akutsjukhusen med vård i hemmet – Sophia Bendz och Sven Hagströmer investerar

Medoma vill vårda patienter i hemmet och ska bland annat utveckla egen mjukvara för patientövervakning.
Sven Hagströmer, Josefin Landgård och Sophia Bendz är några av investerarna som satsat på bolaget.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Medtech-bolaget Medoma vill vårda patienter som annars skulle ha belastat akutsjukvården i deras egna hem istället för på sjukhus. Bolaget grundades i september 2021 av Mikael Kastengren, Henrik Bjärtun och Johan Nordenström och tanken är att tillhandahålla både personal och utrustning för att kunna vårda patienterna på ett sätt som frigör plats på sjukhusen. Även en digital tjänst för att övervaka patienterna ska utvecklas.

Nu har bolaget tagit in en rad namnkunniga investerare i en nyemission på 9 miljoner kronor. Det skriver DI.se. Bland de som gått in i bolaget hittar vi bland annat Sophia Bendz, investerare och tidigare på Spotify, Biovestor med koppling till Sven Hagströmer, liksom de båda Kry-grundarna Johannes Schildt och Josefin Landgård. Även AB Segulah är med på resan.

”Det är en kombination av finansnestorer med mycket djup och lång erfarenhet av bolagsbyggande och namn från den nya ekonomin, som Josefin Landgård och Sophia Bendz. Det är en eklektisk och dynamisk investerargrupp”, säger bolagets vd Johan Nordenström till tidningen.

Johan Nordenström berättar också att idén är hämtad från andra delar av världen, där konceptet växt sig starkare.

”Om IVA-patienter är högst upp i pyramiden riktar vi in oss på patienter längre ner. Det kan handla om patienter med hjärt- och lungsjukdom, infektionssjukdom eller kirurgisk eftervård. Den typen av vård står för ungefär 15-20 procent av den totala inneliggande vården”, säger han.

Bolaget utesluter inte fler rundor redan i år för att finansiera bland annat rekryteringen.

Läs mer