Sök

Efter flopp och inställd notering – Rockers vd Hanna Neidenmark slutar

Rockerfintech

Frida Bexelius vd Rocker och Hanna Neidenmark, före detta vd Rocker. Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hanna Neidenmark lämnar vd-posten på bankutmanaren.

I oktober gick Rocker, tidigare känt som Bynk, ut med att de ville gå till börsen. Efter kraftig kritik från flera håll, bland annat från Breakits Olle Aronsson, ställdes dock börsdebuten in dramatiskt nog bara någon dag innan det skulle ringas i klockan.

“Noteringen dras tillbaka eftersom styrelsen beslutat att en privat och säkrad runda är det bästa för bolaget i nuläget. Det ger oss förutsättningar för fullt fokus på fortsatt tillväxt”, sa bolagets grundare och styrelseordförande Dennis Ahlsén i samband med att beskedet kom.

Nu visar handlingar på Bolagsverket att Rockers vd Hanna Neidenmark lämnar sin post. Hon ersätts av vice vd och finanschefen, Frida Bexelius.

“Hanna har valt att sluta som vd, hon fokuserar på affärsutveckling under sin uppsägningstid på Rocker”, skriver Dennis Ahlsén i ett sms till Breakit.

Hanna Neidenmark klev in på vd-posten i Rocker i september 2020. Målet var då att växa snabbt och bli en ledande internationell aktör inom digitala banktjänster för retailmarknaden.

Breakit söker Rockers styrelseordförande och grundare för att ställa följdfrågor. 

Frida Bexelius som nu tar över på vd-posten tillsvidare har fram tills nu varit vice vd och finanschef på Rocker. 

Rocker omsatte 89 miljoner under 2020 och gjorde ett rörelseresultat på -73 miljoner kronor.

I förra veckan tog Rocker även in 70 miljoner i den nyemission som bolaget aviserade i samband med att noteringen ställdes in. Inga nya ägare kom in i samband med emissionen som värderade bolaget till 2 miljarder.

Schibsted är största ägare i bolaget med strax över 30 procent. Hela ägarlistan hittar du här.

Läs mer