Wellstreet lanserar profilfylld fintechfond: “Oförmåga att utvecklas”

Wellstreetriskkapital

F.v: Lena Apler, investerare, liksom Mikael Wintzell och Sïmon Saneback, grundare av riskkapitalbolaget Wellstreet. Nu håller duon på att skramla till en helt ny fond på ett par hundra miljoner. Foto: Jonas de Lange samt press.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den andra fonden från riskkapitalbolaget Wellstreet ska fokusera på lösningar inom fintech-världen.


Riskkapitalbolaget Wellstreet har samlat en hel hög profiler som backar bolagets nya fintech-fond, den andra fonden från Wellstreet sedan starten 2016. Bland de finansprofiler som gått in i finns bland annat Collector-grundaren Lena Apler, Humble-grundaren (på Breakit ofta kallad tandborstkungen) Noel Abdayem, serie-entreprenören Konrad Bergström och Northmills grundare Hikmet Ego

Inriktningen på fonden blir alltså fintech, med extra fokus på infrastruktur och företagslösningar. Planen är att investera omkring 370 miljoner kronor i mellan 15-20 startups. 

“Bankverksamheter är bland de hårdast reglerade industrierna i världen och det har resulterat i en oförmåga att utvecklas, jämfört med den takt som mindre reglerade fintechbolag har hållit. Trots det är bankerna fortsatt ryggraden i hela det globala finanssystemet, så dess icke-effektivitet påverkar all andra delar av värdekedjan”, säger Armando Coppola, partner och fondansvarig på Wellstreet i ett pressmeddelande.

Wellstreet har tidigare investerat i blandannat Bambuser, Tibber, Checkin.com och Danads.

Utöver själva investeringen från fonden kommer bolagen som Wellstreet satsar på också att bli en del av deras “Fintech loft”, där de också ska få del av visst mentorskap och annan stöttning.

Nyligen blev det klart att Caroline Farberger gick till Wellstreet som partner, här kan ni läsa mer om hennes planer i den nya karriären som riskkapitalist.

Läs mer