Sök

Cdon helt off – omsättningen faller med drygt 30 procent

Cdone-handelBörs

Peter Kjellberg, vd på Cdon.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

E-handelsbolaget Cdon:s omsättning faller kraftigt och resultatet går från plus till minus.

Aktien rasar efter rapporten.

Cdon redovisar en omsättning på 178 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, motsvarande ett tapp på 32 procent.

Rörelseresultatet uppgick till -16,4 miljoner kronor, en försämring från 12,4 miljoner kronor motsvarande period 2020.

En liten tröst för Cdon är att fallet i det tänkta framtidsområdet Cdon Marketplace, där bolaget säljer varor från externa handlare, var något mildare än för koncernen i snitt: -5 procent. 

I resultatet ingår en engångspost relaterad till de kostnader som uppstod i samband med en bluff på bolagets marknadsplats, en händelse som Breakit tidigare rapporterat om. Bolaget har tidigare uppgett att denna kostnad skulle ligga på 15-20 miljoner kronor. 

En halvtimme efter rapporten på onsdagseftermiddagen hade aktien i Cdon backat med 8 procent för dagen. Strax före rapporten låg den +4 procent.

Den 1 januari blev Peter Kjellberg ny vd för Cdon. 

Näst största ägare i Cdon är ADW Capital som gick in ägarlistan för drygt ett år sedan. ADW låg redan i somras flera hundra miljoner back i Cdon och kapitalförvaltarens frontfigur Adam Wyden skyllde då, i samtal med Breakit, aktiens kräftgång på "svenska småspararmyror". 

ADW Capital köpte under andra halvåret 2021 fler aktier i Cdon varefter ägarandelen gått från 15 till nästan 23 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings. 

Störst ägare i Cdon är Rite Ventures med 24 procent av aktierna. 

Läs mer