Sök

H&M-ägaren Persson och Klarna-grundare investerar i Budbee

Budbee

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Speditions-startupen Budbee tar in 10 miljoner kronor från en rad välkända investerare.

I somras kunde vi berätta om startupen Budbee, som utvecklat en plattform som ska göra livet enklare för speditionsbolagens chaufförer. Bolaget tog då in en såddinvestering från bland annat H&M:s vd Karl-Johan Perssons riskkapitalbolag 41:an Invest, Ryska Postens grundare Daniel Pilotti samt Klarna-grundarna Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson.

"Det är en betydande summa som gör att vi kan finansiera verksamheten. Nu rullar vi på", sade bolagets vd Fredrik Hamilton till Breakit då.

Nu står det klart att bolaget genomför ytterligare en nyemission. Enligt Di Digital tar bolaget den här gången in 10 miljoner kronor från befintliga investerare, samt affärsängeln Hampus Jakobsson och Gymgrossistens medgrundare David Frykman.

”Vi tar in pengar för att vi vill fortsätta växa och ligga i framkant med vår tjänst. Sedan är det ett tufft marknadsklimat och vi vill vara välkapitaliserade för att inte få problem senare”, säger Fredrik Hamilton till sajten.

Budbee har själva inga egna fraktbilar och chaufförer, utan tillhandahåller en mjukvaruplattform som hjälper såväl köpare som transportbolag att hålla koll på sina körningar och komma i kontakt med varandra.

I dagsläget har bolaget bland annat matkassebolaget Middagsfrid på kundlistan.

Läs mer