Sök

Inifrån last mile-kriget – här är de tyngsta spelarnas okända planer inför våren

BudbeeInstaboxe-handel

Airmees vd och grundare Julian Lee, Instabox vdn och grundare Alexis Priftis, Gordons vd och grundare Ali Ghoce och Budbees grundare och vd Fredrik Hamilton.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Paketleveranser har på kort tid blivit glödhett bland både riskkapitalister och fastighetsmiljardärer.

Trots storförluster och stenhård konkurrens laddar nu flera av spelarna för att tillsammans ta in över 3 miljarder kronor i nyemissioner visar Breakits kartläggning. Samtidigt ryktas det om nya strukturaffärer.

Med hjälp av insiders har Breakit har kartlagt vem som gör vad kommande månaderna.

Samtidigt som e-handeln boomat de senaste åren så har bolagen som levererar ut e-handlarnas varor till kunderna också växt kraftigt.

Därför har det så kallade last mile-segmentet blivit glödhett bland investerarna. De har identifierat en mångmiljardmarknad som tidigare dominerats av trögrörliga statliga post-jättar men som nu utmanas av nya spelare.

Uppstickare som Budbee, Instabox och Airmee har först etablerat sig på hemmamarknaden Sverige och nu siktar alla på att erövra den jättelika europeiska spelplanen för paket-leveranser.

Men samtidigt som en mångmiljardmarknad ligger...

  • Pris från
  • 349 kr
  • /månad

Få tillgång till all vår journalistik – bli medlem på Breakit!

Genom att fylla i din mejl och klicka på knappen samtycker du till att Breakit sparar din e-postadress. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter.

Tillgång till alla artiklar

Få det senaste först

Bli en del av vår community

  • Tillgång till alla artiklar
  • Få det senaste först
  • Bli en del av vår community

Läs mer