Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

19-åriga Depict-grundaren får tungt stipendium från miljardär – för att hoppa av skolan

Oliver Edholm tilldelas närmare en miljon kronor i stipendium av stiftelsen The Theil Fellowship. Foto: Pressbild/Montage
Oliver Edholm tilldelas närmare en miljon kronor i stipendium av stiftelsen The Theil Fellowship. Foto: Pressbild/Montage

Oliver Edholm, 19 år, som för Breakits läsare är känd som AI-profil och grundare av Depict, kammar hem ett tungt stipendium av stiftelsen The Thiel Fellowship.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Bakom stiftelsen står miljardären Peter Thiel, som delar ut stipendier till talanger som är under 22 år gamla, för att uppmuntra till att starta bolag eller satsa på deras idéer – istället för att studera.

Oliver Edholm, grundare av Depict, är en av de 23 personer som får ta del av utmärkelsen och han tilldelas nu 100 000 dollar, motsvarande knappt en miljon kronor.

"Jag uppskattar verkligen hur generöst Thiel Fellowship är. Stipendiet gör att jag kan känna ett ännu starkare stöd i det vi gör på Depict.ai och att jag kan fortsätta gå all-in med att uppnå vår vision med bolaget. Jag hoppade av ettan i gymnasiet och i efterhand kan jag nog säga att detta var det bästa beslutet jag tagit i mitt liv”, skriver Oliver Edholm i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

”Förstår självklart att det inte ser ut så för alla och att jag är i en privilegierad position där det har gått bra hittills. Även om Thiel Fellowship är ganska provokativt (ett stipendium för att hoppa av skolan) tror jag att det är rätt beslut för en viss typ av människor som har en tydlig idé av vad de vill göra istället och har en konkret plan B i fall deras primära plan inte fungerar”, skriver Edholm.

Genom bolaget Depict vill Oliver Edholm tillsammans med medgrundaren Anton Osika med hjälp av ai-lösningar revolutionera e-handeln, något som Breakit har berättat om tidigare. Bolaget har tidigare fått stöd av EQT Ventures och Northzone, som under 2020 klev in med 25 miljoner kronor.

Läs mer