Sök

Efter investeringen i Kry: Flat köper mer – i Klarna

KlarnaKryfintech

Hanna Wachtmeister, vd Flat Capital. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Paret Nina och Sebastian Siemiatkowskis bolag Flat Capital är i köptagen inför julen.

I onsdags blev det känt att Flat går in i Kry och på torsdagen kom beskedet att investeringsbolaget köper mer i Klarna.

"En bra investering", säger Flat Capitals vd Hanna Wachtmeister.

I slutet av oktober noterades familjen Siemiatkowskis investeringsbolag Flat Capital vars portfölj innehåller aktier i en rad onoterade bolag, exempelvis Klarna och Budbee. 

Portföljens värde är i hög grad koncentrerad till Klarna som grundades av bland andra Sebastian Siemiatkowski

Nu kommer den fokuseringen öka ytterligare. 

Flat Capital har nämligen köpt ytterligare aktier i Klarna för 15 miljoner kronor, enligt ett kortfattat pressmeddelande från Flat på torsdagsmorgonen. 

Det handlar om befintliga aktier, men vem som har sålt framgår inte av Flat Capitals pressmeddelande. 

Meddelandet från Flat innehåller heller inte någon motivering till varför investeringsbolaget väljer att öka portföljens slagsida mot Klarna ytterligare. 

"I kort så tror vi att det är en bra investering som skapar aktieägarvärde. Jag kan tyvärr inte kommentera vem som är säljare", säger Flat Capitals vd Hanna Wachtmeister till Breakit, 

I slutet av september, någon vecka före börsnoteringen och före bolaget tog in nästan 100 miljoner i nytt kapital, stod innehavet i Klarna för 43 procent av Flat Capitals substansvärde. 

Introduktionspriset i Flat inför noteringen den 20 oktober låg på 10 kronor per aktie. Den gjorde succé under de första handelsveckorna och steg som mest till drygt 40 kronor. Igår onsdag stängde den på 27:50 kronor. 

På onsdagen meddelade Flat att bolaget köpt aktier i vårdbolaget Kry för 10 miljoner kronor. Kry ingick inte portföljen sedan tidigare. I slutet av oktober meddelade Flat att bolaget investerat cirka 17 miljoner i den indiska e-handelsplattformen Love Local. 

LÄS OCKSÅ: Här är de 13 bolag som paret Siemiatkowski tror på (och hur mycket de investerat)

Läs mer