Sök

Därför hinner inte Voi till börsen – “Slukas i miljardaffär”

VoiElscooter

Breakits Stefan Lundell spår Vois framtid. Foto: Breakit/TT/Montage

Breakit

Breakit

Breakit spår en ombytlig framtid för det svenska elscooter-bolaget.


I veckans podd analyserar vi framtiden för Voi efter att de precis tagit in ytterligare 1 miljard i kapital och uppnått unicorn-status (värderas till 1 miljard dollar).

Även Voi:s konkurrenter har samlat rejält i ladorna inför det race som nu väntas mellan de största spelarna – se här bara: 

# Amerikanska Lime säkrade för drygt en månad sedan motsvarande nästan 4,8 miljarder kronor i finansiering och siktar nu mot börsen nästa år. 

# Bird gick till börsen genom ett så kallat Spac-bolag i november och hade innan dess tagit in 1,4 miljarder kronor i kapital.

# Berlin-grundade Tier har det senaste året i flera omgångar plockat in totalt 4,7 miljarder kronor.

# Bolt, fokuserar visserligen minst lika mycket på sin taxi-verksamhet, men tog i augusti in cirka 6,5 miljarder kronor i kapital och siktar nu på en notering.

Breakits Stefan Lundell argumenterar i podden för att minst en jätteaffär kommer att ske under 2022:

“Voi kommer annonsera en notering under året men bara veckor innan de tar klivet in på börsen slukas de av konkurrenten Lime”, säger Stefan Lundell i podden och uppskattar prislappen till uppemot 2 miljarder dollar.

Framtiden får utvisa om han får rätt. 

Tills vi har svaret lyssna på de 9 andra spådomarna som han och hans kollega Åsa Johansson bjuder på i podden – uppköpen, trenderna, noteringarna, flopparna och flipparna. Lyssna här!

Läs mer