Evolutions spel hos 30 svartlistade sajter i Sverige

Evolution gamingspel

Martin Carlesund, vd Evolution Gaming. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Lovar att ta till åtgärder.

Live kasinoutvecklaren Evolutions spel finns hos ett 30-tal spelsajter i Sverige som svartlistats av Spelinspektionen. Det visar en granskning från Dagens industri.

Sajterna är svartlistade för att de har brutit mot spellagen genom att aktivt rikta sig till svenska konsumenter. Bakom sajterna står sex olika bolag, varav de flesta är belägna på den västindiska ön Curaçao som är känd för sina mildra regleringar av spelsektorn.

Evolution har i en kommentar till Di lovat att vidta åtgärder.

”Om det visar sig att våra spel är spelbara på någon av de sajter som listats av Spelinspektionen kommer vi givetvis att adressera detta skyndsamt”, sade ir-chefen Carl Linton.

Inga krav från Spelinspektionen

Det ska nämnas att Sverige än så länge inte har licenskrav för underleverantörer vilket gör att Evolution ännu inte står under Spelinspektionens tillsyn.

Evolution har på senare tid pressats av en anonym anmälan som lämnats in till spelmyndigheten i New Jersey om att bolaget och dess kunder bland annat erbjudit spel i länder som är under sanktioner. Samtidigt har bolagets beroende av oreglerade marknader ifrågasatts. Aktien gjorde en rejäl dipp på 40 procent från mitten av november fram till början av december när skriverierna drog igång, men har återhämtat sig något på senare tid. Aktien är upp 42 procent sett till hela 2021.

Läs mer