Dynamic code landar avtal med Pressbyrån och 7-Eleven – ska sälja covid-tester

Dynamic CodeCovid-19

Louise Nylén, ny vd på Dynamic Code

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Testbolaget Dynamic code-chefen Louise Nylén kallar samarbetet för “en viktig pusselbit”.


Tester för covid-19, könssjukdomar, halsfluss och gluten- och laktosintolerans finns nu att köpa i en rad Pressbyråer och 7-Eleven-butiker.

Bakgrunden är det strategiska avtal som testbolaget Dynamic code slutit med Pressbyrån och 7-Elevens ägarbolag Reitan.

“Vi ser ett ökat intresse för hälsoprodukter från våra kunder, så detta blir spännande att testa!”, säger Max Liljenthal, affärsutveckling och partnerskap, på Reitan Convenience i en kommentar.

Här finns testerna – till att börja med

Initialt inleds samarbetet i ett antal utvalda Pressbyrån och 7-Eleven i Stockholm, Lund, Uppsala, Falun samt Örebro. Förutom dessa kommer Dynamic codes tester även att finnas i Reitans koncept PBX Albano i Stockholm, samt på Pressbyrån i ankomsthallen på Arlanda och i Skycity, skriver Dynamic code i ett pressmeddelande.

“Vi drivs av att öka tillgängligheten för testning och därmed underlätta vägen till rätt diagnos och behandling. På så vis kan vi bidra till att minska belastningen i vården och därmed uppnå tids-, resurs- och samhällsvinster. Här fyller vi tillsammans med Reitan en viktig pusselbit i det nya vårdlandskapet där våra tester nu blir ännu mer tillgängliga”, säger Louise Nylén, vd för Dynamic code i en kommentar.

Läs mer