Sök

Elbilsbolaget Uniti räddas från konkurs – fick in 5 miljoner på en vecka

Uniti
Lewis Horne, vd Uniti. Foto: TT

Lewis Horne, vd Uniti. Foto: Pressbilder

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vd:n på segelresa jorden runt – ändå lyckades de få in pengarna.

I början av december kunde vi berätta om elbilsföretaget Uniti som hotades av konkurs. Bolaget har satsat på att bygga en mindre elbil och tagit in mångmiljonbelopp i pengar från allmänheten i form av crowdfunding. 

Men hittills har det inte blivit några bilar. 

Under förra året ansökte bolaget om rekonstruktion när pengarna var slut och sedan dess var det tyst från bolaget. 

Tills i början av årets sista månad. Då gick bolaget ut med att de hade en investerare från Kina som var beredd att gå in och rädda bolaget. Uniti ville dock inte berätta vad investeraren hette och kunde inte få in pengarna från den i dagsläget.

“Men på grund av restriktioner kring utflöden av kapital från Kina har denna transaktion försenats”, skrev Uniti på Linkedin.

Behövde pengar akut

För att lösa situationen vädjade bolaget till sina följare att gå in med mer kapital. 500.000 euro, mer än 5 miljoner kronor krävdes för att hålla bolaget flytande.

Och nu meddelar bolagets vd Lewis Horne (som under krisen har befunnit sig på en jorden runt-seglats) att de har lyckats. Något som Ny Teknik berättade redan i fredags (vi är sena på bollen här).

”Inom dagar från att vi berättade så hade vi fått hundratals löften på vår hemsida och hade nått vårt mål”, skriver han. 

Vilka det är som har investerat har bolaget dock inte berättat.

Läs mer